latinica  ћирилица
13/08/2017 |  12:26 ⇒ 13:12 | Autor: RTRS

M. Grad: Odigrana predstava "Malograđanska svadba" (VIDEO)

Četvrte festivalske večeri, na devetim Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu, glumci pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke odigrali su predstavu "Malograđanska svadba".
Predstava - malograđanska svadba - Foto: RTRS
Predstava - malograđanska svadbaFoto: RTRS

Zabadanje nosa u tuđe dvorište način je života pojedinih i upravo je jedna od glavnih osobina malograđanina, čime se bavi predstava.

Nastala je po tekstu Bartolda Brehta, a u režiji prvaka drame Srpskog narodnog pozorišta Radoja Ćupića.

Glumica Cvijeta Mučalica, koja igra ulogu mlade, kaže da predstava govori o malograđanštini koja je karakterna osobina onih koji žive u sredinama gdje se svi poznaju i gdje postoji utakmica u tome čije će šta biti bolje.

"Malograđanština, bar kod nas u Srbiji je danas baš uzela maha. Sa ovom predstavom smo osvojili brojne nagrade, nedavno smo bili najbolji i na Festivalu festivala u Trebinju", rekla je Mučalica.

Osim ove predstave, za vrijeme Dana pozorišta Mrkonjićani su gledali i predstave "186. stepenik" Studentskog pozorišta sa Pala, "Đavolja posla" Teatra fedra iz Bugojna, te "Osmi dan" DIS pozorišta mladih iz Banjaluke.

Peti dan, večeras će biti proglašena pobjednička predstava, a u čast pobjednika članovi Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad odigraće predstavu "Kad telefon zazvoni".

Dani pozorišta završavaju se večeras monodramom Dušana Јokića "Kako od seljačine napraviti umjetnika".

Publika će donijeti sud o najboljoj predstavi. Organizator festivala je Gradsko pozorište Mrkonjić Grad, a pokrovitelj opština.