latinica  ћирилица
15/08/2017 |  08:08 | Autor: RTRS

Povoljni uslovi za vožnju

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se ovog jutra odvija bez posebnih ograničenja i zastoja, uz povoljne uslove za vožnju, dok je na graničnim prelazima pojačana frekevencija vozila, ali zadržavanja nisu duža od 15 do 30 minuta.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Saobraćaj je obustavljen u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini, na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, zbog izgradnje kanalizacione mreže.

Teretni saobraćaj odvija se isključivo obilaznicom, dok se saobraćaj putničkih vozila preusmjerava na gradske ulice i odvija se uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku su radovi na izgradnji vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/, zbog čega je petlja "Mahovljani" zatvorena za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Banjaluka-Prnjavor.

Saobraćaj se odvija u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila do 20 i do 40 kilometara na sat, a moguće su i povremene obustave saobraćaja zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Radi postavljanja led markera u tunelima "Laktaši" i "Klašnice" na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, na lokalitetu Mahovljanske petlje, u vremenu od 23.00 do 5.00 časova dolazi do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor, u periodu od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Јohovac".

Na regionalnom putu Površnice-Lopare u toku je sanacija klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U toku su radovi na izgradnji pješačke staze na regionalnom putu Dragalovci-Gornja Vijaka, u mjestu Dragalovci, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Radovi na rekonstrukciji puta izvode se na regionalnom putu Bratunac-Zeleni Јadar, na području opštine Srebrenica.

Radi izvođenja radova na rekonstrukciji kolovoza izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu na području opštine Srebrenica.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom trakom.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova obustave saobraćaja traju 30 minuta,a propuštanje vozila 10 minuta.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH /Crne Gore/ Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na području Federacije BiH na magistralnom putu Bugojno-Gornji Vakuf zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 8.00 do 16.00 časova mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, kao na putevima Maglaj-Žepče, Donji Vakuf-Travnik, Tuzla-Kalesija i Buna-Stolac.

Za međunarodni promet vozila privremeno su otvoreni granični prelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Izvor: Srna