latinica  ћирилица
15/08/2017 |  12:48 ⇒ 20:37 | Autor: RTRS

Muslin objavio spisak fudbalera Srbije, Ljajić ponovo u timu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objavio je spisak igrača za utakmice protiv Moldavije i Irske.
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin - Foto: RTS
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub MuslinFoto: RTS

Selektor Muslin je rekao da je za utakmice protiv Moldavije i Irske pozvao najbolje igrače koje ima i da je zadovoljan trenutnim stanjem na tabeli kvalifikacione grupe.

"Izgubili smo neke bodove koje smo mogli da imamo, ali moram da budem zadovoljan jer smo prvi, nećemo da žalimo. Neću se ljutiti ako ostane ovako do kraja. Čekaju nas dvije teške utakmice. Plan je da ostanemo na prvom mjestu poslije njih i nastavimo put ka Rusiji", rekao je Muslin.

Srbija će 2. septembra dočekati Moldaviju, pa tri dana kasnije gostovati Irskoj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Reprezentacija Srbije vodi na tabeli Grupe D sa 12 bodova, koliko ima i Irska, dok Vels i Austrija imaju po osam, Gruzija tri, a Moldavija dva.

"Nema odlučujućih utakmica, možda će biti posljednja. Ima još 12 bodova u opticaju i prva sljedeća je najvažnija. Čekaju nas dvije teške utakmice", kazao je selektor.

On je naveo da je spisak igrača formiran na osnovu analiza protivnika, kao i forme fudbalera koje je sa svojim stručnim štabom pratio u posljednje vrijeme.

Fudbaler Lacija Sergej Milinković-Savić ponovo nije na spisku reprezentacije, a Muslin je objasnio da je pozvao trenutno najbolje, ali da njemu vrata nisu zatvorena za neka naredna okupljanja.

"Uvijek polazim od toga da sam pozvao u ovom momentu najbolje za ove protivnike. Vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena, dobrodošao je svako ko može da pomogne. Možda se desi da ga pozovem na neko sljedeće okupljanje, kada sa svojim stručnim štabom budem odlučio da je vrijeme za njega", rekao je Muslin.

Selektor je u tim vratio fudbalera Torina Adema Ljajića.

"Ljajić može da se uklopi u sistem. Nadam se da će nam donjeti to što očekujemo od njega. Vidim ga na mjestu iza centarfora. Forma mu je odlična, dobro smo ga ispratili", naveo je Muslin.

Reprezentacija Srbije u prvom duelu protiv Moldavije neće moći da računa na suspendovanog golmana Vladimira Stojkovića, a Muslin je naveo da još ne zna ko će braniti na predstojeće dvije utakmice. Pozvani su još Predrag Rajković, Aleksandar Јovanović i Marko Dmitrović.

U reprezentaciji ponovo nema igrača iz srpskog prvenstva. Muslin je rekao da neće da ih zove samo da bi nekome "pravio zadovoljstvo" i ocijenio da u Superligi trenutno nema fudbalera koji mogu da pojačaju nacionalni tim, ali da će ih "možda biti".

Reprezentacija Srbije će Moldaviju dočekati najvjerovatnije na terenu Partizana, zbog promjene podloge na stadionu "Rajko Mitić", ali se još čeka odgovor iz Evropske fudbalske unije.

Muslin je upitan i da ocjeni šanse Crvene zvezde protiv Krasnodara i Partizana protiv Videotona u baražu za Ligu Evropa.

"Nadam se da su im šanse velike. Gledao sam Zvezdu i Partizan, ali ne i njihove protivnike. Imaju protivnike koje eventualno mogu da eliminišu i nadam se da će tako i biti", rekao je Muslin.

Na Muslinovom spisku su:

Golmani: Predrag Rajković (Makabi), Vladimir Stojković (bez kluba), Aleksandar Јovanović (Arhus) i Marko Dmitrović (Eibar).

Odbrana: Branislav Ivanović (Zenit), Јagoš Vuković (Olimpijakos), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Matija Nastasić (Šalke), Aleksandar Kolarov (Roma), Uroš Spajić (Anderleht), Ivan Obradović (Anderleht) i Antonio Rukavina (Viljareal).

Sredina terena: Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Gudelj (Tjanđin Teda) i Nemanja Maksimović (Valensija).

Napad: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Adem Ljajić (Torino), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Mijat Gaćinović (Ajntraht) i Aleksandar Prijović (PAOK).

Reprezentativci će se okupiti u ponedjeljak, 28. avgusta, u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Izvor: RTS