latinica  ћирилица
15/08/2017 |  14:47 ⇒ 16:48 | Autor: RTRS

Radončić: Da je Izetbegović odgovoran lider smijenio bi Zvizdića

Savez za bolju budućnost BiH podržaće smjenu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića jer ne izvršava obaveze na putu ka EU.
Fahrudin Radončić - Foto: RTRS
Fahrudin RadončićFoto: RTRS

U saopštenju iz ove stranke naveli su kao primjer činjenicu da su sve zemlje regiona Upitnik završile za dva mjeseca, dok se Zvizdić i nakon devet mjeseci neuspješno bavi njegovim prevođenjem.

"Da je /predsjednik SDA Bakir/ Izetbegović odgovoran lider sam bi smijenio nekompetentan kadara", ističu iz SBB-a.

U saopštenju se ističe da Izetbegović mnogo prigovara predsjedniku SBB BiH Fahrudinu Radončiću zbog svjedočenja u Prištini, jer je otkrivena uloga "bošnjačke državne mafije u brojnim političkim ubistvima, kao što su Ugljen i Leutar".

"Izetbegovića brine Radončićeva tužba, a u svom saopštenju uopšte ne demantuje da želi 'fildžan državicu' i da pokušava da kompromituje Radončića da bi omogućio kandidaturu svoje supruge Sebije za člana Predsjedništva BiH", navode iz SBB-a BiH.

U saopštenju se ocjenjuje da Izetbegović ni nakon 27 godina vlasti nema talenta i pameti da promijeni providnu strategiju, a to je da one koji kritikuju njegovu familijarnu vlast proglašava neprijateljima cijele SDA.

"To mu u slučaju SBB-a neće poći za rukom", poručuju iz ove stranke.

Izvor: Srna