latinica  ћирилица
15/08/2017 |  15:56 ⇒ 17:03 | Autor: RTRS

Saobraćajni kolaps u Bijeljini (VIDEO)

Grad Bijeljina ponovo je ovih dana u saobraćajnom kolapsu.
Pojačan saobraćaj - Foto: RTRS
Pojačan saobraćajFoto: RTRS

U gradu u kome je registrovano više od 40.000 vozila frekvencija saobraćaja je povećana zbog dolaska turista i građana na privremenom radu u inostranstvu.

Istovremeno bi trebalo da počne i izgradnja kanalizacije u južnom dijelu grada gdje će za saobraćaj biti zatvorene važne ulice koje se koriste i kao magistralni put.

Velike saobraćajne gužve koje su za Bijeljinu karakteristične svakog ljeta ovih dana će biti povećane zbog izgradnje kanalizacije.

Iz gradske uprave je najavljeno da će od sredine avgusta do sredine oktobra zbog izgradnje kanalizacije saobraćaj biti obustavljen u ulicama Srpske vojske i 27. marta, kao i povezanim ulica, te u Ulici Miloša Obilića, Solunskoj, Sarajevskoj i Cara Uroša.

- Izvođači su obavezni da signalizaciju prilagode rješenjima koja su dobili od nas i od Ministarstva saobraćaja, znači prije početka izvođenja radova, kaže Tomica Stojanović, načelnik odjeljenja za stambeno-komunalne poslove grada Bijeljina.

Iako su mnogi znakovi oštećeni, u gradskoj upravi kažu da se na saobraćajnoj signalizaciji stalno radi.

Ovoga ljeta zakasnilo je uobičajeno godišnje iscrtavanje horizontalne signalizacije zbog žalbi na izbor izvođača.

Postupak je okončan pa se početak radova, za koje je izdvojeno 70.000 maraka, očekuje ovih dana.

Građani Bijeljine i putnici koji dolaze u Bijeljinu, međutim, nisu zadovoljni saobraćajnom signalizacijom.

Radovi na kanalizaciji blokiraće i ulaz u Bolnicu i Dom zdravlja, a za pristup ovim ustanovama koristiće se drugi ulaz, takođe u Ulici Srpske vojske, u blizini raskrsnice sa Ulicom Nikole Spasojevića.