latinica  ћирилица
16/08/2017 |  07:54 | Autor: RTRS

Umjerena frekvencija vozila

Na putevima u Republici Srpskoj ovog jutra je umjerena frekvencija vozila, a povoljne vremenske prilike doprinose nesmetanom odvijanju saobraćaja i u Federaciji BiH.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima skreću pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz i savjetuju maksimalno opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu.

U toku su radovi na izgradnji vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/, zbog čega je petlja "Mahovljani" zatvorena za saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Zbog radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Banjaluka-Prnjavor.

Saobraćaj se odvija u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila do 20 i do 40 kilometara na sat, a moguće su i povremene obustave saobraćaja zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Radi postavljanja led markera u tunelima "Laktaši" i "Klašnice" na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, na lokalitetu Mahovljanske petlje, od 23.00 do 5.00 časova dolazi do obustava saobraćaja u maksimalnom trajanju do 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor, u periodu od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Stanari, sekcija Prnjavorska petlja.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Јohovac".

Saobraćaj je obustavljen u ulicama 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini, na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, zbog izgradnje kanalizacione mreže.

Teretni saobraćaj odvija se isključivo obilaznicom, dok se saobraćaj putničkih vozila preusmjerava na gradske ulice i odvija se uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare u toku je sanacija klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U toku su radovi na izgradnji pješačke staze na regionalnom putu Dragalovci-Gornja Vijaka, u mjestu Dragalovci, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Radovi na rekonstrukciji puta izvode se na regionalnom putu Bratunac-Zeleni Јadar, na području opštine Srebrenica.

Zobog rekonstrukcije kolovoza izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu na području opštine Srebrenica.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo i dionici Ukrina-Gornja Vijaka zbog aktiviranog klizišta saobraća se jednom trakom.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova obustave saobraćaja traju 30 minuta,a propuštanje vozila 10 minuta.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH /Crne Gore/ Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na magistralnom putu Bugojno-Gornji Vakuf na području Federacije BiH od 8.00 do 16.00 časova mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, uključujući pravce Maglaj-Žepče, Donji Vakuf-Travnik, Tuzla-Kalesija i Buna-Stolac.

Pojačan je intenzitet saobraćaja na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Izačić, ali zadržavanja, trenutno, nisu duža od 30 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih čekanja na prelazak granice.

Za međunarodni promet vozila privremeno su otvoreni granični prelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Izvor: Srna