latinica  ћирилица
16/08/2017 |  14:42 ⇒ 16:20 | Autor: RTRS

Davidovićeva ugostila rukometaše iz Sankt Peterburga

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović ugostila je danas u Banjaluci upravu i članove Rukometnog kluba "Neva" iz Sankt Peterburga, koji učestvuju na međunarodnom turniru u Doboju i ocijenila da je to početak dobre sportske saradnje Srpske i Rusije.
Davidovićeva ugostila rukometaše iz Sankt Peterburga - Foto: SRNA
Davidovićeva ugostila rukometaše iz Sankt PeterburgaFoto: SRNA

Davidovićeva je navela da je učešće ruskih rukometaša na Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona "Doboj 2017" rezultat prošlogodišnje posjete delegacije iz Sankt Peterburga, prilikom koje je resorno ministarstvo posjetio i predsjednik Komiteta za fizičku kulturu i sport iz ovog ruskog grada.

"Naše ministarstvo podržava ovu saradnju, a danas smo dogovorili i da naši rukometaši budu gosti u Sankt Peterburgu", rekla je Davidovićeva novinarima nakon sastanka.

Ona je podsjetila da je u junu Republiku Srpsku posjetila i šahovska ekipa iz Sankt Peterburga, koja je bila gost Ljetnje škole sporta.

Direktor Rukometnog kluba "Neva" iz Sankt Peterburga Sergej Ziza izrazio je zadovoljstvo prijemom i gostoprimstvom u Banjaluci, kao i prilikom da učestvuju na turniru u Doboju, koji ima značajnu istoriju i tradiciju.

"Cilj nam je da se na turniru predstavimo na pravi način, te da se ova saradnja ne završi na ovom učešću, nego da se nastavi i u budućnosti, kako uzvratnom posjetom rukometaša iz Srpske Sankt Peterburgu, tako i novim učešćem ruske ekipe na ovom ili nekom drugom turniru", rekao je Ziza.

Ekipa "Sankt Peterburga" iz Rusije pobijedila je juče ekipu banjalučkog "Borca" rezultatom 28:26 u trećoj utakmici prvog takmičarskog dana 49. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2017".

Na turniru, koji je počeo juče i trajaće do subote, 19. avgusta, učestvovaće osam ekipa podijeljenih u dvije grupe.

U grupi "A" su "Tatran Prešov" iz Slovačke, "Vintertur" iz Švajcarske, banjalučki "Borac" i "Sankt Peterburg" iz Rusije, a u grupi "B" ekipe "Kolding" iz Danske, "Eks" iz Francuske, "Kv Sasja" iz Belgije, te dobojska "Sloga".

Izvor: SRNA