latinica  ћирилица
16/08/2017 |  20:44 ⇒ 22:21 | Autor: RTRS

"Senke nad Balkanom" pretpremijerno na SFF (VIDEO)

Pilot – epizode serije “Senke nad Balkanom” reditelja Dragana Bjelogrlića, pretpremijerno će večeras biti prikazana na Sarajevo film festivalu.
Dragan Bjelogrlić - Foto: RTRS
Dragan BjelogrlićFoto: RTRS

Istorijska fikcija pomiješana sa žanrovima trilera, mistike i drame u središte priče dovela je dva policijska inspektora koji pokušavaju da u kontroverznim političko-društvenim okolnostima razriješe niz ubistava.

Јoš prije tri dana rasprodate su sve karte za pretpremijernu projekciju. Premijerno prikazivanje serije za BiH, biće na jesen, na programu RTRS-a.

Uoči projekcije serije u Sarajevu, Bjelogrlić kaže da je riječ o možda čak i predinamičnoj seriji čiji su likovi živopisni, kontroverzni i gdje nema klasičnih “pozitivaca“ i “negativaca“.

“Neko ko vam se na početku serije učini da je jako dobar, ispadne na kraju da i nije baš tako i obrnuto. Sada kada se sve završilo žao mi je šo se nekim likovima nisam još više bavio, pošto sam ih otkrio radeći“, rekao je Bjelogrlić.

Pored Dragana Bjelogrlića, koji igra glavnu ulogu, u “Senkama nad Balkanom“ gledaćemo i Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Žarka Lauševića, Mariju Bergam, a tu je i međunarodna postavka koju čine slavni ruski glumaci Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznati Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski.

“Imao sam impozantnu glumačku ekipu iz cijelog regiona, kao i ruskih glumaca, pošto je i ruski element dosta utkan u cijelu priču“, navodi Bjelogrlić, koji će večeras prvi put “osjetiti“ reakciju publike.

To će, kaže, biti zanimljivo pošto su rijetke prilike kada oni koji rade serije mogu da prisustvuju neposrednom kontaktu publike i njihovog djela. Očekuje da će biti zanimljivo posebno što, kako ističe, Sarajevo okuplja stvaraoce i publiku iz čitavog regiona, a priznaje i da ima i “malu pozitivnu tremu“.