latinica  ћирилица
23/08/2017 |  18:53 ⇒ 24/08/2017 | 10:15 | Autor: RTRS

Mektić ponovo napada novinare i to medicinskom dokumentacijom! (VIDEO)

Dragan Mektić nastavlja sa otužbama na račun Tužilaštva BiH.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

Tvrdi da u Tužilaštvu rade na njegovoj diskreditaciji i da u svemu učestvuje novinar portala Dnevno.ba Јosip Šimić.

Mektić je ovaj put otišao i korak dalje i javno pokazao Šimićevu navodnu medicinsku dokumentaciju, za koga tvrdi da se liječio na sarajevskoj Neuropsihijatriji. Šimić sve demantuje i najavljuje tužbu protiv Dragana Mektića.

Najmanje sedam predmeta u Tužilaštvu BiH formirali su protiv njega, tvrdi Mektić. Rukovodstvo bh. Tužilaštva i novinar portala Dnevno.ba Јosip Šimić, kaže Mektić, zajedno rade na njegovoj diskreditaciji. Ali, Mektić je danas zadirao i u privatnost. Novinarima je pokazao medicinsku dokumentaciju za koju tvrdi da pripada upravo Šimiću.

- Јosip Šimić, sin Miroslava i Ljubice, rođen 1992. godine, liječio se zbog sumanutog poremećaja paranoje, otpušta se na vlastiti zahtjev, a suprotno savjetu ljekara, pobjegao iz psihijatrije - kaže Mektić.

Šimić odgovara da će tužiti ministra Mektića. Tvrdi ,medicinska dokumentacija je lažna.

- Moje puno ime je Јosip Šimić Đinđić i svi moji zdravstveni kartoni i lična karta su na to ime. Zbog svega ću tužiti ministra Mektića za klevetu: Biće sutra podnesena i krivična prijava, sve da je i tačna, nije je smio pokazati putem sredstava javnog informisanja - ističe Šimić.

I pojedini novinari su ministru Mektiću sugerisali da u javnost ne treba da iznosi nečiju privatnost.

- Raspitao sam se, jedino ljekari imaju zabranu da iznose podatke, nemojte vi meni govoriti je li uredu ili nije, recite je li suprotno zakonu - kaže Mektić.

Novinar Јosip Šimić na portalu Dnevno.ba objavio je da je u posjedu krivične prijave protiv ministra Mektića od 10. avgusta, koja je anonimno upućena Tužilaštvu BiH. Mektić za sve optužuje Šimića i v.d.  glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanu Tadić.

Mektić je i ranije za sve i svašta optuživao Gordanu Tadić, koja je zbog toga zatražila zaštitu od VSTS-a i Savjeta ministara. Iako to nije u njegovoj direktnoj nadležnosti, Mektić je danas govorio i požarima u Hercegovini. Ponovio je da je u BiH potrebno uspostaviti jedinstven sistem zaštite i spasavanja od prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda.