latinica  ћирилица
26/08/2017 |  15:23 ⇒ 15:27 | Autor: RTRS

Spasio brata zahvaljujući sceni iz filma (VIDEO)

Desetogodišnji dječak iz Rouzvila u Mičigenu spasio je svog dvogodišnjeg brata od davljenja. To je učinio, kako je objasnio, zahvaljujući glumcu Dvejnu DŽonsonu, piše Hafington post.
Spasio dovogodišnjeg brata od davljenja - Foto: Screenshot/YouTube
Spasio dovogodišnjeg brata od davljenjaFoto: Screenshot/YouTube

DŽejkob O'Konor ispričao je za Ej-Bi-Si njuz da je svog dvogodišnjeg brata Dilana pronašao kako pluta u bazenu njihove bake sa licem okrenutim na dolje.

On se prisejtio scene iz filma "San Andreas" u kojoj DŽonson oživljava svoju ćerku, što mu je pomoglo da odreaguje na pravi način. Uz pomoć kompresije grudi uspei je da ga oživi.

- "San Andreas" je moj omiljeni film, vidio sam reanimaciju u jednom dijelu kada se dogodio zemljotres i uslijedio cunami. Djevojčica se utapala. U većini filmova se tako radi, ljudi pokušavaju sami da spasu osobu, a ako to ne uspiju, onda zovu pomoć - rekao je DŽejkob.

Kako se ovaj herojski potez dječaka brzo proširio internetom, vijest je došla i do glumca koji je na svom Tviter nalogu pohvalio dječaka, nazvavši ga junakom iz stvarnog života.

Dilan je proveo dan u bolnici nakon čega se u potpunosti oporavio. Majka dječaka Krista O'Konor izjavila je da njen desetogodišnji sin od sada ima dozvolu da gleda bilo koji film sa DŽonsonom.

"Kakav hrabar i smiren dječak suočen sa opasnošću" napisao je DŽonson.

Izvor: B92