latinica  ћирилица
07/09/2017 |  10:47 ⇒ 10:52 | Autor: RTRS

Varšava: Crtača grafita vezali lancem za tramvaj dok ne ukloni svoja djela

Bijesni na crtače grafita i vandale koji im preko noći žvrljaju po vagonima metroa i vozilima gradskog prevoza u Varšavi, radnici komunalnog preduzeća "Varšavski tramvaji" u jednom od depoa uhvatili su crtača grafita na djelu i vezali ga lancem za tramvaj dok sve grafite ne očisti.
Varšava, crtača grafita vezali lancem za tramvaj dok ne ukloni svoja dela - Foto: RTS
Varšava, crtača grafita vezali lancem za tramvaj dok ne ukloni svoja delaFoto: RTS

Obezbjeđenje gradskog saobraćajnog preduzeća Varšave nabasalo je u jednom od depoa na dvojicu mladih crtača, kako žvrljaju po tramvaju.

Kad su komunalci pokušali da ih uhvate i predaju policiji, jedan je uspio da im pobjegne, dok su drugog, da i on ne bi umakao, vezali lancem nogu za tramvaj i naredili da počne da čisti žvorljotine.

Kada je policija stigla, vidjela je vezanog mladića, ali je otišla jer je patroli rečeno da su se sa njim dogovorili da nadoknadi štetu, a taj izgred s kraja prošle sedmice bi prošao bez odjeka da fotografija mladića kako okovan u lance kao srednjovjekovni robovi pere tramvaj nije objavljena ove sedmice na internetu.

"Počeli smo disciplinarni postupak protiv radnika u tom depou. Ne odobravamo takav način privođenja. Osuđujemo i ponašanje vandala koji uništavaju javni imetak, u ovom slučaju tramvaj vrijedan 1,6 miliona evra. To su pare svih Varšavljana. U prisustvu policije vandal je dobrovoljno pristao da očisti tramvaj, što je i učinio, i taj tramvaj je ponovo na ulicama Varšave", rekao je poljskoj televiziji TVN Varšava portparol komunalnog preduzeća Mihal Povalka.

Izvor: Agencije