latinica  ћирилица
09/09/2017 |  09:34 ⇒ 09:34 | Autor: RTRS

Na jugoistoku kiša povremeno, na sjeveru pretežno suvo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će na jugu i jugoistoku biti oblačno sa povremenom kišom i svježe, a na sjeveru pretežno suvo i toplije vrijeme, uz dnevnu temperaturu do 29 stepeni Celzijusovih.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Јutros je oblačno, sa kišom u Hercegovini te ponegdje u centralnim dijelovima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana na jugu i istoku zadržaće se oblačno i svježe vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove, dok će na sjeveru biti pretežno suvo uz sunčane periode i malo toplije.

Sredinom dana kratkotrajna kiša je moguća i ponegjde u Krajini. Kasnije popodne i uveče u većini predjela biće suvo.

Dnevna temperatura vazduha biće od 21 na jugoistoku do 29 na krajnjem sjeveru, a u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren južnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Sokolac devet, Kalinovik 11, Gacko, Čemerno, Han Pijesak, Tuzla i Čemerno 12, Istočno Sarajevo, Ribnik, Mrkonjić Grad, Srbac, Krupa na Uni, Šipovo, Banjaluka, Nevesinje, Rudo, Sarajevo i Bugojno 13, Mrakovica, Foča, Novi Grad, Srebrenica, Višegrad, Doboj i Livno 14, Prijedor, Zvornik, Bijeljina 15, Bileća 16, Trebinje 17, Mostar 18, Neum 19 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA