latinica  ћирилица
09/09/2017 |  17:25 ⇒ 10/09/2017 | 09:02 | Autor: RTRS

Dodik: Sve što predloži SDS štetno je za Srpsku (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je sve što predloži SDS na nivou BiH sumnjivo i štetno za Republiku Srpsku, pa tako i posljednja dešavanja u vezi sa Centralnom bankom BiH.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

To je u funkciji da se ojača njen otklon od Republike Srpske, a ne u funkciji da se odgovornost Centralne banke stavi u funkciju i Srpske i to je ono što SDS radi", rekao je Dodik u Bijeljini gdje učestvuje na Savjetovanju SNSD-a.

On je dodao da je to "najvidljiviji primjer izdaje dugoročnih, strateških interesa Republike Srpske koje radi SDS u funkciji jačanja odgovornosti na nivou BiH i otklona od Repulike Srpske".

Dodik je istakao da će biti spreman da razgovara o vraćanju na ranije uređenje Centralne banke i da se njena dobit dijeli entitetima, a ne da ide na račun budžeta BiH, te da će podržati svaku takvu ideju.

"Centralna banka je zajednika institucija dva entiteta i oni koji su promijenili tu suštinu i oteli novac entitema davno su od Centralne banke napravili ovo što je danas i ta vrsta nezavisnosti koju neko promoviše ne postoji nigdje na svijetu", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, najbolje bi bilo da se vrati prvobitno uređenje Centralne banke, čiji je osnivač i Republika Srpska.

"Visoki predstavnici su ranijih godina Republici Srpskoj bezočno oteli pravo na vlasništvo i novac koji smo uložili u Centralnu banku, ali to je pravo koje ne umire i mi čekamo priliku da to pitanje postavimo na dnevni red", poručio je Dodik.

Izvor: RTRS, SRNA