latinica  ћирилица
09/09/2017 |  17:45 | Autor: RTRS

Ajfon gubi trku - ovaj telefon je traženiji

Sedam godina nakon što je ušao u tržišnu trku na polju smartfona, Huavei sada prodaje više telefona širom svijeta nego Epl.

Prema najnovijem istraživanju "Counterpoint Researcha", veliku dominaciju, koju su godinama imali Samsung i Epl na polju prodaje telefona, prekinula je kineska kompanija Huavei, koja sada drži poziciju drugog najvećeg proizvođača telefona.

"Counterpoint Researcha" ističe da je prema rezultatima iz juna i jula, Huavei minimalno prestigao Epl.

Sugeriše se da je ovo trenutna situacija, jer će se stvari najvjerovatnije promjeniti nakon Ajfon 8 objave koja se očekuje naredne nedjelje.

Huavei će takođe objaviti nekoliko telefona do kraja godine, ali će iščekivanje i ushićenje koje vlada za novim Ajfonom modelima prevagnuti na stranu kompanije Epl.

Objašnjavajući ključni kompetitivni razvoj, "Counterpoint Researcha" istraživači ističu da je ovo svakako značajno dostignuće za Huavei, koji predstavlja najveći kineski brend sa rastućim globalnim prisustvom.

Postignuti rezultati kompanije Huavei se posebno pripisuju konstantnim investicijama u istraživanje i razvoj, zajedno sa agresivnim marketingom i proširenjem kanala prodaje.

Ističe se da slabije prisustvo na tržištima Јužne Azije, Indije i Sjeverne Amerike limitira potencijale kompanije Huavei, kako bi se kompanija zadržala na drugom mjestu iza Samsunga.

“Huavei je previše zavisan od domaćeg tržišta Kine, gdje uživa vodeću poziciju, kao i od tržišta Evrope, Latinske Amerike i Srednjeg Istoka“, ističe Peter Ričardson, direktor "Counterpoint Researcha".

Kada se ova situacija bude promjenila, Huavei može da razmišlja i o jačem i konstantnijem pritisku na dva vodeća proizvođača na smartfon tržištu.

Izvor: Nezavisne novine