latinica  ћирилица
10/09/2017 |  09:08 ⇒ 09:09 | Autor: RTRS

Prohodnost zadovoljavajuća, privremena obustava kroz kanjon Tijesno

Prohodnost većine putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je zadovoljavajuća, a privremena obustava saobraćaja na snazi je na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka kroz kanjon Tijesno zbog penjačkog festivala, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Putevi - Foto: arhiv
PuteviFoto: arhiv

Obustava saobraćaja kroz kanjon Tijesno biće na snazi u periodu od 11.00 do 11.45 časova do 17. septembra, a vozači će biti preusmjeravani na putni pravaca Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog sanacije tunela Kalovita Brda na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale obustavljen je saobraćaj u tunelu, a vozila se preusmjeravaju na obilaznicu koja se nalazi u neposrednoj blizini. Predviđeno je da radovi traju do kraja novembra.

Obustavljen je saobraćaj na dijelu magistralnog puta Bijeljina-Ugljevik koji prolazi kroz bijeljinske ulice 27. marta i Srpske vojske zbog izgradnje kanalizacione mreže.

Saobraćaj teretnih vozila odvija se obilaznicom, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice.

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor u toku je izgradnja vijadukta "Mahovljani", koja je zbog toga zatvorena za saobraćaj, pa vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog postavljanja led markera u tunelima "Laktaši" i "Klašnice".

Vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Prnjavor zbog radova na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor. Na ovoj dionici saobraćaj će se do 31. avgusta odvijati u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila do 20 i do 40 kilometara na čas, a moguće su i povremene obustave saobraćaja zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice na lokalitetu Mahovljanske petlje zbog izgradnje vijadukta dolazi do obustave saobraćaja u vremenu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju do 30 minuta.

Na području opštine Srebrenica zbog rekonstrukcije kolovoza izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Bratunac-Zeleni Јadar.

Na regionalnom putnom pravcu Površnice-Lopare u toku je sanacija klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka zbog klizišta vozila saobraćaju jednom trakom.

U FBiH aktuelni su radovi na magistralnim putnim pravcima Odžak-Donji Svilaj, Stupari–Kladanj i Simin Han-Kalesija, kao i na regionalnim putevima Živinice-Međaš i Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta. Iz AMS podsjećaju da su za međunarodni promet vozila privremeno otvoreni granični prelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Izvor: SRNA