latinica  ћирилица
10/09/2017 |  16:30 | Autor: RTRS

Pokrenuta peticija za oslobađanje Bratislava Dikića

Novinar i književnik Slavica Јovanović pokrenula je peticiju za oslobađanje generala policije Bratislava Dikića, nekadašnjeg komandanta Žandarmerije Srbije, kojem se sudi za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine.
Bratislav Dikić - Foto: TANЈUG
Bratislav DikićFoto: TANЈUG

Јovanovićeva je navela da je Dikić uhapšen u Crnoj Gori "neposredno pred njen ulazak u NATO, te da je jasno kao dan i da je u pitanju čista namještaljka".

U tekstu peticije se navodi da je Dikić teško bolestan i da je, kada je uhapšen, krenuo u Manastir Ostrog, a ne da pravi državni udar za šta ga optužuju, te da govori istinu koju Crna Gora ne želi da čuje.

Prema navodima iz teksta peticije, Dikić je "srpski heroj zbog čega se i našao na udaru onih koji obraza nemaju, koji su prvi priznali nezavisno Kosovo, koji rasparčavaju teritoriju u korist Albanaca i Velike Albanije".

U tekstu se podsjeća da su "Albanci iz Makedonije dočekivali sunarodnike u mrtvačkim sanducima uz najveće počasti iako je riječ o albanskim teroristima, da su muslimani dočekivali Nasera Orića, te sa kakvim ovacijama je dočekan ratni zločinac u Hrvatskoj Ante Gotovina, dok se srpska strana predala i ćuti kada je riječ o najzaslužnijim i najuticajnijim Srbima".

"Za svakog Srbina treba da se borimo ko za zjenicu svog oka ma gdje se nalazio, posebno za heroja kakav je Dikić", navedeno je tekstu peticije.

Izvor: SRNA