latinica  ћирилица
11/09/2017 |  15:05 ⇒ 19:41 | Autor: RTRS

Vilander: Јedino Đoković može da ugrozi Nadala

Bivši najbolji teniser svijeta Mats Vilander smatra da samo Novak Đoković, kada se oporavi od povrede lakta, može da parira Rafaelu Nadalu.
Mats Vilander (FOTO: tennisworldusa.org) -
Mats Vilander (FOTO: tennisworldusa.org)

Nadal je u finalu u Njujorku slavio nad Јužnoafrikancem Kevinom Andersonom 6:3, 6:3, 6:4 i učvrstio se na prvom mjestu ATP liste.

- Nadal je lako bio najbolji u Njujorku, kao na Rolan Garosu. Njegovi protivnicu nisu bili ni blizu njega, nijedan nije bio iz Top20. Ipak, neko mora da bude najbolji na svijetu i Rafa je to u ovom trenutku. Niko ne može da ga ugrozi na sporoj podlozi, osim možda Novaka Đokovića - rekao je Vilander za Rojters.

On ističe da Španac igra najbolji tenis u životu i da može da prestigne rekordera po broju gren slem titula Rodžera Federera za kojim zaostaje za tri trofeja (16 - 19).

- Napravio je izmjene u servisu, ne oscilira i znatno ranije udara bekhend. Želi da napreduje i igra još bolji tenis, potpuno savršen, i uvijek je "gladan". Nikada u istoriji tenisa nije bilo "gladnijih" za trofejima nego što su Nadal i Federer. Mislim da Rafa ima veliku šansu da stigne Rodžera po broju gren slem titula, sigurno će biti šampion u Parizu još bar dva puta, a ima priliku i na ostalim Grend slemovima - rekao je Vilander, šampion US opena 1988. godine i čovjek koji je često znao da kritikuje Đokovića.

Šveđanin je podsjetio da Nadal može da igra još četiri ili pet godina na vrhunskom nivou, a Federer još možda jednu i da zato nije siguran da će Švajcarac ikada doći do trofeja na Grend slemu.

Izvor: B92