latinica  ћирилица
11/09/2017 |  18:04 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Draganu Milutinoviću, RVI iz Ugljevika, doniran materijal za izgradnju kuće (VIDEO)

Nakon što smo objavili priču o ratnom vojnom invalidu Draganu Milutinoviću iz sela Maleševci u opštini Ugljevik, kojem je bila potrebna pomoć za izgradnju porodične kuće, stiže pomoć, i to u građevinskom materijalu.
Kuća za Milutinovića - Foto: RTRS
Kuća za MilutinovićaFoto: RTRS

Dragan Milutinović godinama živi u trošnoj kućici koja je napravljena prije više od pet decenija. Kaže – konačno je odahnuo. Na njegovu adresu stigao je kompletan paket građevinske opreme koju je doniralo Atos osiguranje iz grupacije MG Mind koje je putem naše televizije saznalo za ovaj slučaj i odlučilo da pomogne Milutinoviću.

Iako 60-odstotni invalid, Dragan Milutinović zaradi za hranu tako što komšije ili ljude iz susjednih sela, na njihov poziv, odvozi u Ugljevik svojim starim golfom. Invalidnine se odrekao u korist djece poginulih boraca. On ima troje djece, sin Petar je u Crnoj Gori završio srednju bogoslovsku školu, a uskoro će školovanje nastaviti na Bogoslovskom fakultetu u Foči.

Dragan Milutinović je sa 18 godina obukao uniformu ЈNA, a sa 19 rat ga je nakon prekomande zatekao u Hrvatskoj. Poslije hrvatskih ratišta, nastavio je boriti se za stvaranje Republike Srpske. Danas je, kaže, ponosan na tu činjenicu.