latinica  ћирилица
11/09/2017 |  22:39 | Autor: RTRS

"Orlovi" se izolovali, Italijani strijepe od Bobija

Ponedjeljak je bio "slobodan" dan na Evrobasketu, nije bilo utakmica, ekipe su imale samo treninge, ali nije bilo kontakta sa medijima.
Odmor srpskih košarkaša (Foto: instagram) -
Odmor srpskih košarkaša (Foto: instagram)

Italijani su to iskoristili da porazgovaraju sa predsjednikom KSS Predragom Danilovićem, koji je ostavio dubok trag u njihovoj klupskoj košarci.

Selektor Aleksandar Đorđević je najavio malu izolaciju svog tima u naredna dva dana pred četvrtfinalni duel sa Italijom, kako bi prije svega tim psihološki spremio za nastavak takmičenja.

Prije nekoliko dana Đorđević je kao bitan dio odmora poslije utakmice istakao "dobar" ručak, a sudeći prema fotografiji koju je sa svojim pratiocima na Instagramu podijelio Vladimir Lučić, on se dogodio upravo u ponedjeljak.

U međuvremenu, Italijani su se raspričali o Srbiji. Poslije tri lakša rivala ispred "Orlova" je više nego veliki izazov, ali nema sumnje da se "Azuri" pomalo plaše tima Aleksandra Đorđevića.

"Moramo posebno biti dobri protiv njihovih centara. Marjanović je često ključni igrač, ako ne bude tu je i Kuzmić", ukazao je Pjetro Aradori na najveću brigu svog tima.

Orlovi, s druge strane, trebalo bi prije svega da brinu o sjajnom šuterskom tandemu Belineli-Datome, koji čini okosnicu ovog italijanskog tima.

Međutim, ključni "igrač" Italije je selektor Etore Mesina. Trofejni stručnjak je uprkos izostanku Danila Galinarija uspio da sklopi respektabilnu ekipu koja postepeno podiže formu.

Poput Đorđevića, i Mesina svoju strategiju bazira na čvrstoj odbrani, ali smo protiv Finaca vidjeli da Italijani mogu itekako da eksplodiraju i u napadu. Osim toga, Mesina sigurno ima i nekog "keca u rukavu" za ovakve susrete.

Mesina je uoči meča iskazao veliko poštovanje prema srpskom timu i njegovoj košarkaškoj tradiciji, ali je malo pretjerao prilikom poređenja dvije aktuelne ekipe. Tačnije, "pobrkao je lončiće" kada je u pitanju sastav Srbije.

Imaju dosta iskustva, finala na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu. Srbija, s druge strane, ima pet rukija u timu. Zaboravio je Mesina da za Srbiju u Istanbulu ne igraju sedmorica momaka koji su osvojili srebro u Riju prošle godine.

Izvor: B92