latinica  ћирилица
12/09/2017 |  14:05 | Autor: RTRS

Oktobarski pravnički dani - tema "Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema"

Četrnaesto Savjetovanje "Oktobarski pravnički dani", u organizaciji Udruženja pravnika Republike Srpske i Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, sa suorganizatorima, pod stalnom temom "Izgradnja i funkcionisanje pravnog sistema", a pod pokroviteljstvom Vlade, odnosno Ministarstva pravde Republike Srpske, biće održano na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, 06. i 07. oktobra 2017. godine sa početkom rada u 10,00 časova.
"Oktobarski pravnički dani" u Banjaluci (Arhiv) - Foto: RTRS
"Oktobarski pravnički dani" u Banjaluci (Arhiv)Foto: RTRS

Za Četrnaesto Savjetovanje, u okviru časopisa "Pravna riječ" biće štampan Zbornik radova iz svih grana prava i sa obrađenim brojnim aktuelnim pravnim pitanjima od strane istaknutih naučnih i stručnih radnika i pravnih praktičara iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Savjetovanje će raditi u šest katedri: državnopravna, upravnopravna i radnopravna; građanskopravna; privrednopravna; međunarodnopravna i krivičnopravna katedra.

Očekuje se da će i na narednom Savjetovanju učestvovati veliki broj pravnika iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Srbije, kao i iz drugih zemalja u okruženju i svijetu. Time, Savjetovanje nakon decenije svog uspješnog postojanja i ostvarivanjem svoje misije se potvrđuje kao oblik stalnog obrazovanja pravnika zaposlenih u pravosuđu, upravi, advokaturi, privredi, društvenim djelatnostima i drugim oblastima rada i života.

Prvog radnog dana održaće se promocija knjige "BESЈEDE – PRILOG AFIRMACIЈI NAUKE I UMЈETNOSTI" autora akademika prof. dr Rajka Kuzmanovića, predsjednika Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i predsjednika Udruženja pravnika Republike Srpske.

U toku Savjetovanja biće organizovan "Pravnički čas" posvećen Marku Arsoviću, uglednom pravniku, sudiji i advokatu i "Pravničko veče" za učesnike Savjetovanja kao i druge aktivnosti.