latinica  ћирилица
12/09/2017 |  14:07 ⇒ 14:14 | Autor: RTRS

Keleminec ponovo palio primjerke "Novosti"

Predsjednik proustaške Autohtone – Hrvatske stranke prava drugi put za deset dana palio je primjerke srpskog nedjeljnika "Novosti". Keleminec se ponovo obrušio na Milorada Pupovca, izdavača "Novosti", protiv koga je podnio krivičnu prijavu.

 Keleminec je ovaj put spalio dva primjerka, a akciju je izveo povodom krivične prijave koju je zbog "podsticanja na terorizam i širenja nacionalno-etničke mržnje" podigao protiv izdavača Novosti, prenosi taj srpski nedjeljnik.

Kako je potvrdio novinarima, zbog gotovo identične akcije koju je na istom mjestu izveo prije deset dana, policija ga je pozvala na razgovor tokom kojeg ih je obavijestio da Novosti nije palio na javnoj površini, već u "prigodnoj kantici".

Skup na kom se okupilo deset Keleminčevih pristalica prošao je bez uzvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom spremni", s kojim je, doduše, završen A–HSP-ov poziv novinarima na konferenciju za medije.

Keleminec se ponovo obrušio na Milorada Pupovca, izdavača Novosti, protiv koga je podnio krivičnu prijavu.

"Јa sam patriota koji je 1991. branio Hrvatsku, a Pupovčeva strana nas naziva ustašama. Prvo se sprovodio 'SANU 1', a sada se preko Pupovca sprovodi 'SANU 2'... Prošli put smo spalili Novosti jer naslovnice 'Lijepa naša lijepo gori' i 'Žarimo i palimo' predstavljaju teroristički čin i širenje nacionalno-etničke mržnje. Zbog toga smo danas podnijeli krivičnu prijavu", rekao je Keleminec.

Prema njegovim riječima, spaljivanje je bila poruka vlasti u Hrvatskoj da prestane da finansira Novosti jer to "nije list srpske manjine, nego Novosti od feralovaca, koji su uvijek bili protiv hrvatske države".

"SDSS i SNV hrvatsku državu i narod proglašavaju genocidnim i tvrde da je Hrvatska zločinačka... sramota je od Plenkovića što koalira s osobom koja mrzi Hrvatsku i naše pozdrave, ali nisu mu mrske naše kune", dodao je on.

"Јa se policije, zakona i pravde ne bojim. Ali sprovoditi velikosrpsku politiku koju traži 'mali Slobo Dačić' (Ivica Dačić), koji je bio desna ruka Miloševiću u agresiji... Ako oni mene zbog toga budu progonili, ja ću biti sretan", rekao je Keleminec uz napomenu kako i sam ima 'prijatelje Srbe'.

Јednom od njih, Nikoli Krklješi, koga je predstavio kao penzionisanog novinara iz Rijeke, prepustio je i riječ.

"Nakon prvog spaljivanja na ovome mjestu donio sam odluku da dođem iz Zagreb i dam svoju podršku onima koji pale nedjeljnik Novosti... Ovo što Novosti pišu ne ide u prilog srpskom narodu ni u Rijeci ni drugde, ali ni hrvatskom narodu", dodao je Keleminčev simpatizer.

Iako je i današnji skup A–HSP-a obezbjeđivala policija, koja je snimala čitav događaj, nije intervenisala pa je Keleminec, ovaj put uz pomoć Krklješa, još jednom neometano obavio spaljivanje, zaključuje se u tekstu magazina SNV-a.

Izvor: portalnovosti.com, RTS