latinica  ћирилица
12/09/2017 |  17:47 ⇒ 17:48 | Autor: RTRS

Predsjedništvo BiH sutra o evropskim integracijama

Predsjedništvo BiH razmatraće sutra izvještaj Savjeta ministara o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi sa pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije.
Predsjedništvo BiH - Foto: RTRS
Predsjedništvo BiHFoto: RTRS

Na sjednici će biti razmatran i finansijski izvještaj Centralne banke BiH na dan 30. jun, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja izmjena i dopuna Sporazuma o preuzimanju uloge suosnivača za Institut za nestala lica u BiH između Savjeta ministara BiH i Međunarodne komisije za nestala lica.

Članovi Predsjedništva BiH trebalo bi da daju prijedlog odluke o davanju odobrenja za zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore o saradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Јedna od tačaka biće prijedlog odluke o davanju odobrenja za zaključivanje Sporazuma o projektu tehničke saradnje "Јačanje kapaciteta za upravljanje i smanjenje rizika od katastrofe i uvođenje praksi prilagođavanja klimatskim promjenama u sektoru poljoprivrede na zapadnom Balkanu".

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o prihvatanju nota sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Njemačke o tehničkoj saradnji za 2014. godinu i davanje odobrenja za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva nauke i tehnologije Pakistana.

Početak sjednice Predsjedništva BiH zakazan je u 14.00 časova. Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje.

Izvor: SRNA