latinica  ћирилица
12/09/2017 |  18:38 ⇒ 18:43 | Autor: RTRS

Linta: Skandalozna izjava Јandrokovića o ustaškom pozdravu

Očigledno je da su za Јandrokovića, ali i za hrvatskog premijera Plenkovića i hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović ustaški zlikovci borci za slobodu
Miodrag Linta - Foto: TANЈUG
Miodrag LintaFoto: TANЈUG

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je skandaloznom izjavu predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Јandrokovića da pozdrav "za dom spremni" nije bio samo ustaški već je korišćen na grbovima paravojne formacije HOS koja je kasnije postala sastavni dio Hrvatske vojske.

"Očigledno je da su za Јandrokovića, ali i za hrvatskog premijera Plenkovića i hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović ustaški zlikovci su borci za slobodu hrvatskog naroda u Drugom svjetskom ratu jer su izvršili genocid nad srpskim narodom. Uzor hrvatskim braniteljima su ustvari bili ustaški zlikovci jer su dijelili isti cilj da riješe srpsko pitanje ognjem i mačem", naveo je Linta u pisanoj izjavi medijima.

Hrvatski branitelji su, ističe, u praksi pokazali da su dobri nastavljači ustaških zlikovaca jer su protjerali 500.000 Srba čineći brojne zločine nad srpskim civilima i zarobljenicima i sistematski pljačkajući i otimajući srpsku imovinu.

"Zbog toga za Јandrokovića zločinački pozdrav "za dom spremni" pored pravne ima i etičku i civilizacijsku dimenziju u smislu da je njegova upotreba opravdana u javnosti jer to želi većina Hrvata", naveo je Linta.

Izvor: Tanjug