latinica  ћирилица
12/09/2017 |  19:23 ⇒ 23:55 | Autor: RTRS

"RAK duboko pod političkim uticajem" (VIDEO)

Komentarišući odluku RAK-a da bi RTRS trebalo da ustupi opremu televiziji K3, premijerka Srpske Željka Cvijanović rekla je da su i građani Srpske šokirani takvim odlukama institucije, koja bi trebalo da bude nezavisan regulator, a pokazalo se da je duboko pod političkim uticajem.
Problemi sa digitalizacijom - Foto: RTRS
Problemi sa digitalizacijomFoto: RTRS

Stiče se, kaže Cvijanovićeva, utisak da je riječ o političkoj osveti SDS-a prema javnom servisu. Јasno je da nemaju zakonsko uporište i da je u pitanju proizvoljna odluka, rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da je priča, kako bi imovinu RTRS-a, odnosno Republike Srpske, trebalo davati svakom drugom bez nadoknade, jednaka priči u kojoj bi neko svoje poljoprivredno zemljište dao svakom ko se pojavi, bez zakupa i koncesione naknade.

- Pri tome smo shvatili da tamo, zapravo, nije utvrđen, ni prihvaćen cjenovnik o kome su se dogovorili svi akteri koji bi trebali o tome da se dogovore. To je imovina i RTRS-a i Republike Srpske. Nije problem da se koristi, ali to se mora raditi u skladu sa zakonom i cjenovnikom, koga, nažalost, nema - rekla je premijerka Srpske.