latinica  ћирилица
13/09/2017 |  14:04 ⇒ 14:20 | Autor: RTRS

Srpska nikad nije imala veću podršku Srbije

Republika Srpska nikada nije imala veću podršku od Srbije nego danas, što je rezultat zajedničkih napora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, uloženih u čvršće ekonomsko povezivanje srpskog naroda na tom prostoru, ocijenio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović.
Republika Srpska i Srbija (foto:mojenovosti.com) -
Republika Srpska i Srbija (foto:mojenovosti.com)

On je nakon današnjeg sastanka u Beogradu sa predsjednikom opštine Mali Zvornik Zoranom Јevtićem, gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem i načelnikom opštine Osmaci Ljubom Petrovićem istakao da je ekonomija ključna za razvoj odnosa Srbije i Srpske, a da Beograd i Banjaluka treba da jačaju specijalne paralelne veze u svim oblastima.

- Јačanjem institucionalnih veza i veza u oblasti ekonomije, kulture, nauke, osnažujemo našu zajedničku poziciju, doprinoseći čvršćoj integraciji Srba na ovom prostoru, ali i očuvanju ukupne stabilnosti u regionu - rekao je Popović.

On je naglasio značaj prekogranične saradnje između opština u Srbiji i Republici Srpskoj.

- Potrebno je jačanje ekonomskih veza između opština sa jedne i druge strane Drine, zajedničkim infrastrukturnim projektima, kao i saradnjom u oblastima turizma, energetike i poljoprivrede - rekao je Popović.

Gradonačelnik Zvornika, te načelnici Malog Zvornika i Osmaka saglasili su se da je ekonomska saradnja između opština u Srbiji i Srpskoj prioritet za stanovnike tih zajednica i da će oni učiniti sve što je u nadležnosti lokalnih samouprava da saradnja bude što efikasnija i uspješnija.

Izvor: SRNA