latinica  ћирилица
13/09/2017 |  16:40 | Autor: RTRS

Pavić: Opozicija instrumentalizovana od nekoga spolja

Analitičar Aleksandar Pavić ocijenio je da ponašanje opozicije u parlamentu Republike Srpske ide na ruku onima koji bi željeli da dođe do paralize institucija Srpske.
Aleksandar Pavić - Foto: SRNA
Aleksandar PavićFoto: SRNA

"To deluje kao pokušaj blokiranja institucija na jedan vaninstitucionalan način", rekao je Pavić Srni, podsjećajući na ranije najave opozicije da će pokušavati da blokiraju Vladu Srpske.

U vrijeme kada se pojačavaju pritisci na Republiku Srpsku, kaže Pavić, ovo djeluje kao dio tog pritiska, gdje je opozicija "instrumentalizovana od nekoga spolja, od istih ljudi kojima Srpska smeta sve vreme od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas".

Pavić kaže da svako u Republici Srpskoj, pa i opozicija, treba da budu svjesni toga da će, ukoliko se jednom obesmisle državne instuticije, poslije biti jako teško ponovo uzeti kontrolu nad njima.

"Već imamo to iskustvo iz vremena /nekadašnjeg visokog predstavnika u BiH Pedija/ Ešdauna i drugih visokih predstavnika i ne sme da se dozvoli mogućnost da dođe do paralize, tako da neki strani faktor arbitrira. A upravo ovo ide na ruku onima koji bi želeli da dođe do paralize institucija Republike Srpske", rekao je Pavić.

Izvor: Srna