latinica  ћирилица
13/09/2017 |  17:14 | Autor: RTRS

Srbija će do 2020. godine biti spremna za ulazak u EU

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Srbija do 2020. godine biti spremna za ulazak u EU, te da se nada da će Brisel tada biti spreman da otvori vrata za nove članice.
Ana Brnabić - Foto: SRNA
Ana BrnabićFoto: SRNA

Brnabićeva je navela da ne brine zbog izjave predsjednika Evropske komisije Žan-Kloda Јunkera da tokom ovog mandata Komisije neće biti novog proširenja, jer uslovi za prijem nisu ispunjeni.

"Naš put ka EU je put na kojem usvajamo određene standarde, društvene i ekonomske, i koji je važan zbog nas samih. Za mene je taj put jednako važan kao i sama destinacija", rekla je Brnabićeva novinarima u Čačku.

Ona je dodala da će Srbija učiniti sve da do 2020. godine zatvori sva pregovaračka poglavlja, prenijeli su beogradski mediji.

Brnabićeva je ocijenila da su zapadni Balkan, a posebno Srbija kao vodeća zemlja zapadnog Balkana, jednako važni za EU, koliko je Unija važna za Srbiju i region.

"U tom smislu ne brinem o tome šta će se desiti kada mi budemo spremni da uđemo u EU", rekla je Brnabićeva.

Ona kaže da je važno da Srbija stvarno implementira reforme i postane društvo spremno da postane ravnopravan član EU.

"Važno je da će u tom trenutku reforme samom našem društvu doneti mnogo toga dobrog, da imamo vladavinu prava, uslove poslovanja koji će omogućiti brži i dinamičniji rast privrede i još veći priliv investciija, jaču industriju, efikasnu javnu upravu, sudstvo", rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da Vlada radi u interesu zemlje, a da su evropske integracije u interesu Srbije.

Izvor: Srna