latinica  ћирилица
13/09/2017 |  19:52 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

Naser Orić kao idol; podršku mu dali iz Federalne policije (VIDEO)

Јoš od hapšenja u Švajcarskoj, prije više od dvije godine, Sarajevo je stalo u zaštitu Nasera Orića optuženog ratnog zločnica. Bošnjačke žrtve rata, bošnjački političari, pravnici, sarajevski mediji, kriminogeni krugovi...pridružili su im se i specijalci Federalne uprave policije.
Naser Orić - Foto: RTRS
Naser OrićFoto: RTRS

Ako su mogli Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović, zašto ne bi mogao i Meša Selimović!? Slavni mu imenjak univerzalnih književnih vrijednosti, ni slutio nije da će se isto ime, skoro vijek kasnije, u profesionalnoj prašini i moralnom sunovratu batrgati.

Ovovremenski Meša /Muhameda/ Selimović - policajac – pa još i specijalac u Antiterorističkom timu ALFA – Specijalne policijske jedinice Federalne uprave, sve u uniformi i s naoružanjem iste te Uprave, ne skriva idolopoklonstvo.

“Sloboda Neseru Oriću” - sramotno i neprofesionalno “vrišti” natpis sa njegovih grudi, uoči izricanja presude optuženom ratnom zločincu, u čijoj zoni odgovornosti je monstruozno likvidirano 50-oro djece, 140 žena, i još gotovo 1.500 Srba ...!

I nije Meša sam! Podršku, i njemu i Oriću pružaju i drugi prisutni intelektualni konvertiti iz stroja komandanta Mustafe /Mujice/ Selmanovića i nikad penzionisanog direktora Dragana Lukača. I sve to - iz baze Specijalne policije koju od pravosudnog kompleksa BiH dijeli tek ograda.

"To je bruka i sramota, ono što je činjenica prateći cijelo vreme jeste da Naser Orić nije imao samo podršku nevladinog sektora odnosno Bošnjačkih udruženja, nego je imao podrušku politike, a u ovom slučaju ima i institucionalnu podršku, što je strašno", rekla je Radojka Filipović, predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Bratunac.



U kakvoj mi to zemlji živimo - pitaju porodice žrtava i predstavnici udruženja proisteklih iz proteklog rata, kada specijalci podržavaju zločince!? I kada je jedan sudski proces izložen takvim pritiscima od samog početka, kao što je to bio slučaj Orić.

"Živimo u državi u kojoj Bakir Izetbegović prima Orića kao heroja i obećava mu da on neće biti osuđen. Јa mislim da je ovo pritisak na Tužilaštvo BiH i baš ćemo vidjeti da li će to obećanje Bakira Izetbegovića biti ispunjeno 6. oktobra kada će biti izrečena prvostepena presuda Naseru Oriću", ističe Milorad Kojić, direktor Centra za istraživanje rata i ratnih zločine.

I ne podržavaju Bakir i Denis, Mešica i Mujica i ini sarajevski policajci – i Sopini specijalci samo ratnog “srebreničkog Cacu” ili “Vezira” koji je, dokazi postoje, zulum činio i nad vlastitim narodom Srebrenice. Već i poslijeratnog zelenaša, neosuđenog narkodilera, presuđivanog pa pomilovanog kriminalca, čiji je “zlatni ljiljan” odavno prekrila patina.

Lažni oreol heroja, Oriću su protekle dvije godine, koliko sudski proces traje, u i oko sudnice njegovali optuženi ratni zločinci, organizatori ranijih rušilačkih protesta po Sarajevu, turbo folk – pjevači i ucvijeljene majke Srebrenice, koje tuđe žrtve ne priznaju.

U međuvremenu stasavali su mržnjom nadojeni i razuma oslobođeni specijalci. Sve to posmatrali duhovni im učitelji, koji danas ćute! Naša pitanja o eventualnim sankcijama za Orićeve simpatizere, upućena na adrese vječnog direktora Dragana Lukača i federalnog ministra Aljoše Čampare, ostali su bez odgovora!

I ne čudi jer oba su već dokazala da im je Orić “nacionalni brend”. Od njihovog ustoličenja Orićevi prijatelji i pratioci, postajali su vodeći Alfini specijalci. Posljednji u nizu je, kako su objavili pojedini sarajevski portali, Berin Balijagić. I prva sarajevska ALFA - Mujica Selmanović ponosno se šepuri baš u društvu Aljošinog starijeg brata, bh. tužioca Dubravka Čampare! Ili njegovog vjernog psa/slika/! Ako je i od Sarajeva, previše je!