latinica  ћирилица
14/09/2017 |  11:57 | Autor: RTRS

Ronaldo: Liga šampiona je Realovo takmičenje

Real, jedini tim sa odbranjenim trofejom Lige šampiona od novog formata, pohod na het-trik započeo je rutinskim trijumfom nad kiparskim prvakom na Santijago Bernabeuu.

Zvanično najbolji fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo, strijelac dva gola u pobjedi Reala nad APOEL-om (3:0), upozorio je rivale širom Evrope da je Liga šampiona takmičenje u kojem je madridski klub dominantan.

- Bila je to utakmica koju smo morali da pobijedimo. Igrali smo na svom terenu i željeli smo najbolji start Lige šampiona. Djelovali smo dobro, mogli smo da postignemo još neki pogodak, ali na kraju smo došli do dobrog rezultata. Zadovoljan sam kako je sve izgledalo - rekao je Ronaldo, rekorder tog takmičenja sa 107 golova.

Portugalac, bez ustezanja, u novoj sezoni Lige šampiona očekuje da Real opet bude na vrhu, 13. put u klupskoj istoriji, a četvrti u pet godina.

- Naravno da je cilj da osvojimo pehar. Liga šampiona je Realovo takmičenje i želimo opet da budemo najbolji. Dalek je put i idemo od meča do meča - naveo je Ronaldo.

Pored Reala i APOEL-a, u istoj grupi Totenhem je u Londonu savladao Borusiju iz Dortmunda 3:1.

Izvor: Tanjug