latinica  ћирилица
14/09/2017 |  13:14 | Autor: RTRS

Stevanović: Pokušaj urušavanja ustavno-pravnog poretka

Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović izjavila je danas Srni da je pokušaj fizičkog sprečavanja održavanja skupštinske sjednice urađen s namjerom urušavanja institucija i ustavno-pravnog poretka Srpske.
Spomenka Stevanović - Foto: RTRS
Spomenka StevanovićFoto: RTRS

Stevanovićeva je istakla da se njena stranka zalaže za poštivanje ustavnosti, zakonitosti i funkcionisanje institucija.

"Niko nema pravo da urušava Narodnu skupštinu i institucije Srpske, a pogotovo opozicija koja je u manjini. Institucije Republike Srpske moraju biti zaštićene od svih napada", poručila je Stevanovićeva.

Ona je podsjetila da su stranke okupljene u Savez za promjene 2014. godine bile politički gubitnici i kao takve ušle u vlast na nivou BiH.

"Ta činjenica je u posljednje tri godine bila generator i glavni uzrok političke krize i nestabilnosti. U parlamentu BiH već dugo nema skupštinske većine i kriza sa tog nivoa želi se prenijeti u Srpsku, što neće biti dopušteno", rekla je Stevanovićeva.

Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske blokirali su juče rad najviše zakonodavne institucije, jer nije postignut dogovor na sjednici skupštinskog Kolegijuma o razmatranju revizorskih izvještaja.

Oni su stali iza stola za kojim sjedi skupštinsko rukvodstvo i time onemogućili održavanje sjednice.

Izvor: SRNA