latinica  ћирилица
14/09/2017 |  13:21 ⇒ 21:09 | Autor: RTRS

Dragan Talić član Gradskog odbora DNS Banjaluka (VIDEO)

Nezavisni odbornik u Skupštini grada Banjaluka Dragan Talić prešao je u Gradski odbor DNS-a i postao drugi odbornik te stranke u Skupštini grada.
DNS: Čubrilović - Talić - Foto: SRNA
DNS: Čubrilović - TalićFoto: SRNA

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Nedeljko Čubrilović rekao je na konferenciji za novinare da ova stranka predstavlja političku opciju koja ima podršku u narodu, koja je širom Srpske sve veća.

On je ocijenio da je Talić odbornik kojeg bi poželjela svaka politička opcija koja djeluje u Banjaluci.

"Talić pri dolasku u DNS nije postavljao nikakve uslove, nije tražio nikakvu poziciju, ali smo mu ponudili mjesto potpredsjednika u Gradskom odboru i to ćemo realizovati na sljedećoj sjednici Gradskog odbora u ponedjeljak, 18. septembra", naveo je Čubrilović.

On je istakao da su u toku aktivnosti po mjesnim odborima koje će biti završene u naredna dva mjeseca kada će se aktivnije organizovati stranka s ciljem priprema za sljedeće parlamentarne izbore 2018. godine.

Čubrilović je za ponedjeljak najavio sastanak da gradonačelnikom Igorom Radojičićem na kojem će biti utvrđeno šta DNS zadržava na nivou grada jer je puno izgubio odlaskom Budimira Balabana sa mjesta predsjednika Skupštine.

"Uvažavaćemo stavove gradonačelnika i nećemo biti kamen spoticanja", naglasio je Čubrilović.

Talić, koji je bio i odbornik NDP-a, pojasnio je da je se odlučio za DNS jer u toj stranci dobro rade i ispunjavaju predizborna obećanja koja je konkurencija u toku predizborne kampanje dala.

On je dodao da mu DNS odgovara i jer je uvijek spreman za dijalog koji će dovesti do rješenja, kao i predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Nedeljko Čubrilović.

Talić je pojasnio da nije ukrao ugovor koji je sa NDP-om potpisao kojim se obavezuje da u slučaju napuštanja stranke vrati osvojeni mandat stranci ili da u suprotnom nadoknadi sredstva koja je stranka uložila u njegovu izbornu kampanju, pojašnjavajući da su svi takvi ugovori bačeni.

Izvor: SRNA