latinica  ћирилица
15/09/2017 |  16:02 ⇒ 16:33 | Autor: RTRS

Trčite u društvu

Ljetne vreline su prošle, pa nema više izgovora za fizičku neaktivnost. Kako biste se lakše motivisali na početak vježbanja, trčite sa prijateljima ili partnerom, predlažu fitnes instruktori.
Trčanje   (Foto:.trcanje.hr) -
Trčanje (Foto:.trcanje.hr)

Trčanje u grupi će vam pomoći da istrajete jer ako znate da ste se dogovorili s nekim, teže ćete odustati nego kad treba da se opravdate samo pred sobom. Takođe, trčaćete brže, jer smo svi, u manjoj ili većoj mjeri, takmičarski nastrojeni. Studije su pokazale da kad smo sami, trčimo sporije nego kad treba da se dokažemo u grupi.

Da se trčanje ne bi pretvorilo u ćaskanje i izgubilo poentu, treba da se pridržavate određenih pravila. Probajte da se uparite sa ljudima slične kondicije da ne biste, ako ste fizički spremniji, morali stalno da stajete kako biste sačekali partnera koji gubi dah.

Savjet plus: Za mnoge, trčanje je monotono, čak i kad su drugi ljudi pored njih. Da biste izbjegli dosadu, s vremena na vreijme ubacite element igre - na primjer, dogovorite se s drugarima da ko posljednji stigne do cilja, plaća kafu.

Izvor: Večernje novosti