latinica  ћирилица
21/09/2017 |  16:29 ⇒ 16:44 | Autor: RTRS

"Proces vraćanja kulturnih dobara odvija se uz povjerenje obje strane"

Ministri kulture Srbije Vladan Vukosavljević i Hrvatske Nina Obuljen Koržinek saglasili su se da je rad međudržavne mješovite komisije za vraćanje kulturnih dobara na zadovoljavajućem nivou, te da se ovaj proces odvija uz puno povjerenje obje strane.
Beograd -Hangdžou - Vuksavljević - Koržinek - Foto: SRNA
Beograd -Hangdžou - Vuksavljević - KoržinekFoto: SRNA

Ministri su na sastanku u kineskom gradu Hangdžou, održanom na marginama Trećeg foruma o saradnji u oblasti kulture između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, konstatovali da je razmjena u oblasti kulture na zavidnom nivou sa mogućnošću unapređenja u izvođačkim umjetnostima, kao i filmskim koprodukcijama.

Vukosavljević je pozvao Koržinekovu da posjeti Srbiju, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Delegacija Ministarstva kulture i informisanja Srbije, predvođena ministrom Vukosavljevićem je u zvaničnoj posjeti Hangdžou, gdje će učestvovati na Trećem forumu saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u oblasti kulture, koji počinje sutra i trajaće do nedjelje, 24. septembra.

Vukosavljević će se sutra obratiti učesnicima na otvaranju foruma, zatim će se sastati sa svojim kineskim kolegom Luom Šugangom i drugim zvaničnicima te zemlje sa ciljem unapređenja saradnje u oblasti kulture u okviru formata "16 plus jedan" i bilateralnih odnosa sa Kinom.

Naziv foruma je "Spoji srca, podijeli kulturu".

Izvor: SRNA