latinica  ћирилица
22/09/2017 |  10:47 ⇒ 11:13 | Autor: RTRS

Dačić: Srbija želi saradnju sa Vatikanom

Srbija želi da jača saradnju koju ima sa Vatikanom, rekao je srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u Njujorku u razgovoru sa ministrom inostranih poslova Vatikana, Polom Ričardom Galagerom.
Ivica Dačić i Pol Ričard Galager - Foto: SRNA
Ivica Dačić i Pol Ričard GalagerFoto: SRNA

Na sastanku na marginama 72. zasjedanja Generalne skupštine UN, Dačić je naglasio važnu ulogu Vatikana u očuvanju mira i stabilnosti u čitavom regionu, te pozvao Galagera da posjeti Srbiju.

Ministar inostranih poslova Vatikana saglasio se da treba jačati bilateralne odnose i prihvatio poziv da posjeti Srbiju.

On se interesovao i za napredak u dijalogu Beograda i Prištine i izrazio zabrinutost zbog tenzija koje postoje u regionu.

Dačić je imao bilateralni sastanak sa ministarom inostranih poslova Indonezije Retno Marsudi, koja je potvrdila da Srbija može računati na podršku Indonezije po pitanju Kosova i Metohije.

Šef srpske diplomatije imao je tokom jučerašnjeg dana i kratke razgovore sa ministrom inostranih poslova Venecuele Horhe Areasom i ministrom inostranih poslova Irana Mohamadom DŽavadom Zarifom.

Izvor: SRNA