latinica  ћирилица
22/09/2017 |  17:23 ⇒ 23/09/2017 | 17:11 | Autor: RTRS

Za BN TV gradska vlast u Doboju godinama izdvaja stotine hiljada maraka! (VIDEO)

I večeras nastavljamo priču kako su lokalne vlasti širom Srpske finansirale privatnu televiziju iz Bijeljine. Za BN TV gradska vlast u Doboju godinama izdašno izdvaja na stotine hiljada maraka.
BN TV - Doboj - Foto: RTRS
BN TV - DobojFoto: RTRS

Ne sprečava ih u tome ni hronični deficit u budžetu, ali ni to što mnogi korisnici budžeta ostaju uskraćeni za svoj dio kolača.

Na osnovu preporuke Komisije za javne nabavke grada Doboja posao medijskog praćenja rada gradonačelnika, Skupštine i gradske uprave u 2017. godini gradonačelnik Obren Petrović dodijelio je, kao jedinom i najpovoljnijem ponuđaču, TV BN. Taj posao plaćen je novcem iz gradskog budžeta skoro 100.000 maraka. Slični su ugovori i iz prethodnih godina na šta je upozoravala i opozicija. Zagovarali su da umjesto u Bijeljinu novac bude izdvojen za lokalne medije.

- Smatramo da je to čisto bacanje novca i krađa građana grada Doboja i postavljamo pitanje zar naši građani ne zaslužuju svoju Televiziju i zar naši građani ne zaslužuju da imaju jedan BN , ali u Doboju, isključivo svoj - istakla je predsjednica Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Doboja Sanja Vulić.

Dok se jednima isplaćuje na stotine hiljada maraka drugi svoju crkavicu nikad ne dobiju,jer u budžetu grada Doboja ,koji premašuje 30 miliona, novca za sve korisnike nema. Zbog toga su se u Organizaciji porodica poginulih bavili mišlju da ono što im pripada zatraže sudom.

- Bez obzira što odbornici u skupštini donose odluku jednoglasno da se organizaciji poginulih i nestalih uplate sredstva mi nismo dobili nijedne marke. Niti imaju namjeru da nam to uplate - istakao je Drago Јović iz Organizacije porodica poginulih i nestalih Doboj.

Ista priča i iz pojedinih škola, sportskih klubova, organizacija i udruženja. Pitaju se, kako za jedne novca ima a za druge nema.

- Što se tiče evo konkretno naše škole godinama nije uplaćena nijedna jedina marka. Јa apelujem, evo ovaj put je u pitanju rekonstrukcija hidrantske mreže. Nažalost za neke organizacije, medijske kuće, tu ne mislim na vas, izdvajaju se ogromna sredstva da se navodno promoviše grad. Nikakvu posebnu promociju nismo vidjeli, osim promocije gradonačelnika tokom izbornih godina - izjavio je direktor O.Š."Dositej Obradović" Doboj Vedran Gligorić.

Nezadovoljni korisnici budžeta kažu da nije logično da se uz budžetski deficit stotine hiljada maraka izdvoje za usluge BN TV a da se skromnih 20.000 maraka uskrati organizaciji porodica poginulih, nekom sportskom klubu ili školi. Zašto je to tako zatražili smo pojašnjenje i iz gradske uprave, ali na naš zahtjev niko nije odgovorio. Ali, da se od takve prakse neće odustati pokazuje i početna stavka u budžetu za narednu godinu. Kabinet gradonačelnika za usluge informisanja i medija planirao je čak 190.000 maraka.