latinica  ћирилица
23/09/2017 |  14:38 ⇒ 17:18 | Autor: RTRS

Savez logoraša: Osuda Mašovića zbog davanja lažnih potvrda

Predsjedništvo Saveza logoraša Republike Srpske je na današnjoj sjednici osudilo postupke člana kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amora Mašovića zbog davanja lažnih potvrda licima u Federaciji BiH koja uopšte nisu tokom rata bili logoraši, izjavio je Srni predsjednik ovog Saveza Branislav Dukić.
Branislav Dukić (foto:dw.com) -
Branislav Dukić (foto:dw.com)

"Imamo informaciju da ih ima više od 200.000. Navodno će on to koristiti da tuži Srpsku pred Međunarodnim sudom u Hagu i da će Srpska po tom pitanju, gotovo, bankrotirati", rekao je Dukić.

On je rekao da je Predsjedništvo saveza logoraša danas zauzelo stav da Republika Srpska i srpski narod moraju putem referenduma da se izjasne da li žele ući ili ne u NATO savez.

Dukić je istakao da Savez logoraša Srpske ne želi ulazak u NATO jer je ta organizacija tri puta bombardovala srpski narod, to jest Republiku Srpsku i Srbiju.

On je dodao da je Predsjedništvo Saveza logoraša zaključilo i da knjiženje vojne imovine, odnosno kasarni u Republici Srpskoj na Ministarstvo odbrane BiH ugrožava "procenat teritorije Srpske".

"S tim u vezi vlasti Srpske nijednog trenutka ne smiju dozvoliti da se ta imovina, koja je i teritorija Republike Srpske, na taj način smanjuje", dodao je Dukić.

Izvor: Srna