latinica  ћирилица
23/09/2017 |  19:30 ⇒ 21:20 | Autor: RTRS

Čelinac- Ranku, RVI, bivše školske kolege poklonili automobil!(VIDEO)

Generacija saobraćajnih tehničara iz Banjaluke koja ja maturirala prije 35 godina, odlučila je da bar malo olakša život nekadašnjem školskom kolegi, koji je nakon ranjavanja ostao invalid.
Čelinac- RVI Ranko Antešević sa nekadašnjim školskim kolegama - Foto: RTRS
Čelinac- RVI Ranko Antešević sa nekadašnjim školskim kolegamaFoto: RTRS

Nisu se vidjeli 35 godina, ali školske kolege nisu zaboravile Ranka Anteševića. Ranku, koji je ratni vojni invalid, kupili su automobil, prilagođen njegovom zdravstvenom stanju.

Ranko kaže da je veoma zahvalan i da je to velika čast za njega kao čovjeka.

- Ovi drugari, ima ih svuda po Evropi - Švajcarska, Švedska i svi su se odazvali i učestvovali - kaže Ranko.

Susret generacije 1978-1982, saobraćajnih tehničara iz Banjaluke organizovan je u Rankovom porodičnom domu, u Ukrini kod Čelinca. Školski drugovi kažu da su i sami iznenađeni time kako su brzo skupili sredstva za Rankov novi automobil.

- Donijeli smo odluku, iako on nije bio za to. I mi sami smo iznenađeni brzinom kojom su se kolege iz razreda odazvali, jer mi smo za manje od mjesec dana skupili novac, za automobil - rekao je Darko Malešević.

O humanom gestu nisu mnogo razgovarali. Bilo im je, kažu, najvažnije da se vide nakon toliko godina, jer Ranko do sada nije išao na susrete generacija. Mnogih od njih se sjeća, a zadovoljstvo nije krila ni bivša razrednica.

Razrednica Ćamila Lucović kaže da je veoma srećna zbog humanog gesta svojih bivših učenika.

Ranko je od školskih kolega dobio još jedan poklon, ugraviran privjesak za ključeve, tako da uvijek zna da na njega misle. Svojim gestom su dokazali da izreka - "Daleko od očiju, daleko od srca" nije uvijek tačna.