latinica  ћирилица
23/09/2017 |  20:47 ⇒ 21:21 | Autor: RTRS

Odbojkašice Srbije u četvrtfinalu EP

Odbojkašice Srbije savladale su Holandiju, u drugom kolu grupe D Evropskog prvenstva, i tako izborile plasman u četvrtfinale.
Odbojkašice Srbije - Foto: Getty Images
Odbojkašice SrbijeFoto: Getty Images

Odbojkašice Srbije odigrale su fantastično drugu utakmicu na EP i očitale lekciju reprezentaciji Holandije u tri seta - 29:27, 25:17, 25:23.

Izabranice selektora Zorana Terzića su na startu šampionata koji se održava u Azerbejdžanu i Gruziji pobijedile Češku sa 3:0 po setovima, dok je Holandija sa 3:1 bila bolja od Belgije.

Bila je to prava rapsodija srpskih djevojaka protiv favoritkinja za medalju na ovom EP.

Vodile su protivnice 3:8 i 13:18, imale su četiri vezane set lopte u prvoj dionici, ali Srpkinje su se borile do preokreta. I pored devet grešaka došle su do vođstva uz čak 13 poena sjajne Tijane Bošković, dok je njena imenjakinja Malešević odradila ogroman posao na prijemu i u odbrani. I taj set je odredio dalji tok utakmice.

U nastavku - odbojka za uživanje. Funkcionisalo je baš sve. Servis, blok, napad, odbrana, grešaka gotovo nije ni bilo... "Sijevali" su asovi i fantastični potezi, i potpuno su razbile protivnice u drugom setu, što su u trećem poslije nešto neizvjesnije borbe samo potvrdile za trijumf.

Najveći doprinos dala je Tijana Bošković sa čak 27 poena, po 14 su imale Brankica Mihajlović i Stefana Veljković, a Јovana Stevanović osam. Kod "lala" su bolje od ostalih bile Loneke Slotjes sa 12 i Selest Plak sa jednim manje.

U prvom meču drugog kola D grupe Češka je savladala Belgiju sa 3:1 (19:25, 25:23, 28:26, 25:19). U posljednjem, trećem kolu Srbija će sutra igrati protiv Belgije.