latinica  ћирилица
24/09/2017 |  11:41 ⇒ 19:39 | Autor: RTRS

Trnovo bira načelnika opštine (VIDEO)

U Trnovu se danas održavaju prijevremeni izbori za načelnika opštine, koji se organizovani zbog iznenadne smrti prethodnog načelnika Gorana Vujičića.
Trnovo - izbori - Foto: RTRS
Trnovo - izboriFoto: RTRS

16.00... do 15.00 časova glasalo je 71 odsto ili 963 birača od ukupno 1.352 sa pravom glasa, saopšteno je Srni iz Opštinske izborne komisije. Do sada ni na jednom biračkom mjestu nisu zabilježene nikakve nepravilnosti, a izborni proces protiče u najboljem redu.

12.20... Do 11.00 časova glasalo je 38 odsto ili 514 birača od ukupno 1.352 sa pravom glasa u Trnovu , rečeno je u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Na redovna biračka mjesta u Osnovnoj školi "Trnovo" od 808 registovanih birača do 11.00 časova izašlo je 290 birača ili 35,8 odsto, u Tvornici drveta "Pilana" glasalo je 135 ili 46,9 odsto, u Osnovnoj školu "Kijevo" izašlo je 87 birača ili 44,8 odsto, a na biračko mjesto "Јahorina", gdje je registrovano osam, izašla su dva birača ili 25 odsto.

Kandidati su Dragomir Gagović iz SNSD-a i Nenad Mišović iz SDS-a. Sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme i za sada nisu uočene bilo kakve nepravilnosti, potvrđeno je u OIK.

U izvod iz Centralnog biračkog spiska za Trnovo je upisano 1.409 birača, od kojih je 57 registrovano za glasanje putem pošte. Svoje biračko pravo građani Trnova mogu ostvariti na pet biračkih mjesta – četiri redovna i jednom biračkom mjestu za glasanje nepotvrđenim glasačkim listićima. Za 29 starih, iznemoglih ili nepokretnih, na usluzi je jedan mobilni tim.

Predsjednik OIK-a Trnovo Јelana Šipovac navela je da su sva biračka mjesta otvorena na vrijeme u 7 časova, kao i da je otvaranje proteklo nesmetano i da nisu evidentirane nikakve nepravilnosti, niti problemi. Dodala je da će komisija pratiti tok glasanja u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Građani su od jutarnjih časova krenuli ka glasačkim mjestima da obave svoju građansku dužnost.

Uz želje da izborni dan prođe bez ikakvih problema, građani ističu prioritete ove male opštiine – slogu i ekonomiju.

Centralna izborna komisija tokom dana objavljivaće podatke o izlaznosti birača, a prvi preliminirani rezultati trebalo bi da budu poznati nekoliko časova po zatvaranju biračkih mjesta.