latinica  ћирилица
24/09/2017 |  14:04 ⇒ 14:05 | Autor: RTRS

Banjaluka- Trčanje za humanost (FOTO)

Danas je održana prva, od devet humanitarnih trka u organizaciji Trkačkog rekreativnog kluba iz Banjaluke.
Trka za humanost - Foto: RTRS
Trka za humanostFoto: RTRS

Učesnici su, između ostalog, trčali i da bi uplatom za kotizaciju podržali i pomogli rad jednog od četiri humanitarna udruženja iz Banjaluke "Budimo ljudi", koji su prikupljeni novac usmjerili za liječenje djece Danijele Stojičić i Nikole Hajdera, te udruženja samohranih roditelja "Ponos" i za pomoć licima s autizmom "Djeca svjetlosti", kao i za Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama "Dajte nam šansu - Zvjezdice".

Svaki učesnik dobio je humanitarni broj po svom izboru, a cijena broja je deset maraka. Ako je učesnik želio, mogao je da uplati i veću sumu, pa je tako jedan od donatora, uplatio 2.000 evra. Novac se uplaćuje direktno humanitarnoj organizaciji gdje su se podizali i brojevi za trku, tako da bi učesnici osjetili atmosferu u samoj organizaciji. 

Učesnici su bili jednoglasni u ocjeni da je ovo odličan način da spoje svoj hobi sa humanitarnom aktivnošću.

Planirane su četiri trke tokom jeseni i zime. Svako naredno učešće posebno se plaća, a broj koji se jednom uzme koristi se u svim narednim trkama.

Direktor Trkačkog rekreativnog kluba Banjaluka Vladimir Selec istakao je da je svaka trka revijalnog, a ne samo takmičarskog karaktera i otvorena je za sve građane. Dužina staze za djecu iznosi 200 i 400 metara, a za odrasle pet kilometara. Planirano je bodovanje po svakom kolu, a za ukupan plasman pojedinog učesnika računa se najmanje sedam kola. Na kraju svakog kola pobjednike očekuju pokloni, a na kraju lige pehari za najbolje.