latinica  ћирилица
01/10/2017 |  08:22 ⇒ 15:26 | Autor: RTRS

Otvaranje dionice autoputa Banjaluka-Doboj (VIDEO/RTRS uživo)

Intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije u Laktašima je počela ceremonija otvaranja dionice auto-puta "9. januar" /Banjaluka-Doboj/ od Mahovljana do Drugovića u dužini od 10 kilometara.
Svečano otvaranje dionice auto puta 9. januar - Foto: RTRS
Svečano otvaranje dionice auto puta 9. januarFoto: RTRS

Otvaranju dionice auto-puta prisustvuju predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i narodni poslanici, premijer Srpske Željka Cvijanović i ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, lokalnih zajednica, rukovodstvo preduzeća "Autoputevi Republike Srpske", zvanice iz javnog i društevnog života, te brojni građani.

Predviđeno je da se na otvaranju dionice auto-puta obrate Dodik, Vučić i Čubrilović.

Na dionici autoputa koji će danas biti otvorena, izgrađeno je i 16 objekata, među kojim su tri najznačajnija: vijadukt Mahovljani, vijadukt Laktaši 2 i most Vrbas.

Obim posla na autoputu "9. januar" prevazilazi sve dosadašnje građevinske poduhvate u Republici Srpskoj, a kvalitet dosad obavljenog posla u svakom segmentu građevinarstva na nivou je svjetske prakse u niskogradnji.

Ideja je da prije zimskih uslova vozačima bude omogućeno da izbjegnu put preko oštrih krivina i dugih uspona Tutnjevca, na kojima su učestale saobraćajne nesreće.

Prenos svečanosti otvaranja auto-puta "9. januar" možete gledati na programu Televizije Republike Srpske.