latinica  ћирилица
01/10/2017 |  13:57 | Autor: RTRS

Srbija - sutra stižu ruski "Migovi"

Ruski lovci "MiG 29" sutra dolaze u Batajnicu, poslije brojnih komplikovanih administrativnih procedura, javio je "Sputnjik".

Prema saznanjima "Sputnjika", isporuka šest aviona kreće sutra u podne iz Avijacijskog zavoda u Luhovicama pored Moskve, pa se očekuje da prvi transportni džin "Antonov 124" na vojni aerodrom u Batajnici sleti oko 14.30 časova.

Plan je da svi dijelovi šest lovaca budu dopremljeni do petka, 6. oktobra, a premijera će biti organizovana 20. oktobra.

Ruski "migovi" nedavno su osvježeni novom bojom u avio-zavodu u Moskvi, a nakon toga rastavljeni, kako bi u dijelovima bili dopremljeni u Srbiju. Sa "migovima" stižu i ruski tehničari koji će raditi na sklapanju aviona zajedno sa srpskim kolegama.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će avioni biti prikazani javnosti 20. oktobra na paradi povodom Dana oslobođenja Beograda.

Najavljen je i dolazak ministra odbrane Ruske Federacije Sergeja Šojgua tog dana, a svečanost će pratiti defile jedinica Vojske Srbije, a u planu su i demonstracija specijalne jedinice i naleti aviona.

Izvor: SRNA