latinica  ћирилица
01/10/2017 |  19:14 ⇒ 19:43 | Autor: RTRS

Napredak šokirao Zvezdu

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su na gostovanju u Kruševcu od ekipe Napretka, u meču 12. kola Superlige Srbije – 0:1.
Zvezda (foto: StarSport) -
Zvezda (foto: StarSport)

Trijumf Kruševljanima, koje odnedavno sa klupe predvodi nekadašanji Zvezdin trener Milorad Kosanović, donio je fenomenalnim golom bivši igrač Partizana Mitrović u 90+6. minutu.

Zvezdi se osvetio "rotacioni sistem" trenera Vladana Milojevića jer u timu nije bilo Gelora Kange, a Ričmond Boaći i Nenad Krstičić zaigrali su tek u nastavku.

Kruševljani su tako prekinuli sjajan niz Zvezde koja je izgubila prve bodove od početka sezone u Super ligi, ne računajući utakmicu protiv Partizana.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika, po jednu šansu imali su igrači obje ekipe.

Aleksandar Pešić je imao zicer, Napredak je propustio nekoliko opasnih napada preko Alivodića i Vukanovića.

Napredak je u drugom poluvremenu bio bolji rival i nekoliko puta prijetio po golu Borjana.

Zvezda je na drugoj strani imala šanse preko Radonjića i Srnića, a u 77. minutu Srnić je pogodio prečku i to je bila najbolja šansa za crveno-bijele.

Dosta uzbuđenja viđeno je u finišu meča. Golman Petrović je nekoliko puta odlično intervenisao, odbranio je odličan udarac Mičela Donalda, a u 95. minutu videli smo odličan slobodanjak koji je izveo Nenad Milijaš.

Ipak, Mitrović je sjajnim lobom kaznio Crvenu zvezdu u šestom minutu sudijske nadoknade i Kruševljani su ovom pobjedom priredili iznenađenje u domaćem šampionatu.

Crvenoj zvezdi je ovo prvi poraz u sezoni, ali je i pored toga ostala na čelu Super lige sa 28 bodova iz 11 utakmica, dok je Napredak deveti sa 14.

Izvor: B92