latinica  ћирилица
01/10/2017 |  19:37 ⇒ 02/10/2017 | 09:26 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali zlato ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je večeras čestitku ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije povodom osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS) -
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS)

"U ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime upućujem vam najiskrenije čestitke na istorijskom uspjehu i osvajanju Evropskog šampionata", naveo je Dodik u čestitki.

Dodik je naglasio da su odbojkašice Srbije osvajanjem zlatne medalje nastavile sjajan niz odličnih rezultata na velikim takmičenjima kojim ispisuju novu stranicu u istoriji srpske ženske odbojke, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

"Uvjeren sam da ćete u vremenu koje je pred nama nastaviti nizati pobjede i osvajati trofeje i na najbolji mogući način promovisati svoju državu i narod, što i nas iz Republike Srpske čini ponosnim", navedeno je u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je večeras odbojkašicama Srbije osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom osvajanja Evropskog šampionata. Sve u Republici Srpskoj koji su pratili vaše odlične igre i sve vrijeme vjerovali u vas, danas ste učinile izuzetno ponosnima", poručila je Cvijanovićeva.

Premijer Srpske je istakla da još više raduje činjenica što reprezentaciju Srbije čine i igračice iz Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

"Pokazale ste izuzetan kvalitet, hrabru igru i zasluženo ste se našle na pobjedničkom tronu. Želim vam u budućnosti još mnogo pobjeda i medalja", navodi se čestitki predsjednice Cvijanović.

I ministar porodice, omladine i sporta, Јasmina Davidović, čestitala je odbojkašicama Srbije osvajanje titule evropskog šampiona.

“U ime Ministarstva porodice, omladine i sporta i svoje ime čestitam Vam osvajanje titule evropskog šampiona, koju ste osvojile na superioran način. Zlatna medalja, koja nas je sve obradovala, je kruna vašeg napornog rada, truda i odricanja i nastavak sjajnog niza uspjeha koji će, sigurna sam, biti nastavljen i u budućnosti.

Ponosni smo što su dvije odbojkašice koje su se našle u idealnom timu Evropskog prvenstva, Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, porijeklom iz Republike Srpske, a posebno nas raduje činjenica da je Tijana proglašena i najboljom odbojkašicom Evropskog prvenstva.

Želim Vam puno uspjeha na takmičenjima koja su pred Vama i svaku sportsku i ličnu sreću“, navodi se u čestitiki ministra Davidović.

Izvor: RTRS/SRNA