latinica  ћирилица
02/10/2017 |  11:25 | Autor: RTRS

Prva SDS osudila istup Aleksandre Pandurević

Prva Srpska Demokratska Stranka osudila je sinoćnji medijski istup Aleksandre Pandurević, poslanice SDS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.
Aleksandra Pandurević - Foto: SRNA
Aleksandra PandurevićFoto: SRNA

U ovoj stranci ističu da se Aleksanadra Pandurević pojavljuje kao dežurni megafon u službi državne vlasti, obično bez znanja i osnova kritikujući sve i svašta.

"Tako je u sinoćnoj emisiji `Crno na bijelo` BN Televizije prozvala DŽevada Galijaševića i Željku Cvijanović zbog toga što su prisustvovali osnivačkoj skupštini Prve SDS, zanemarujući činjenicu da su čelnici SDS-a bili prvi na spisku pozvanih, ali da nisu našli za shodno da odgovore na poziv, čak ni pismenim putem. Ovo samo potvrđuje njihov odnos prema političkoj stvarnosti i prema javnosti Srpske, kao i prema članstvu SDS, te pokazuje da je njihovo jedino oružje kritizerstvo", ističe se u saopštenju.

Takav istup, kako se naglašava, je dokaz političke nepismenosti i nekulture, jer su trebali obavijestiti da neće prisustvovati osnivačkoj skupštini, kao što su učinile sve druge stranke i asocijacije koje su pozvane.

"Željka Cvijanović je prisustvovala kao zamjenik predsjednika SNSD-a, a DŽevad Galijašević je izrazio želju da prisustvuje, što za nas nije predstavljalo nikakav problem. Ovog puta ćemo ostati u granicama kulture i tolerantnosti, a sledeći put ćemo na besmislene i neutemeljene prozivke reagovati mnogo oštrije i konkretnije", dodaje se u saopštenju Prve SDS.