latinica  ћирилица
02/10/2017 |  12:54 | Autor: RTRS

Banjaluka: Toplana danas vrši "toplu probu"

"Toplana" a.d. Banja Luka će danas 02.10.2017. godine, u popodnevnim časovima, izvršiti "toplu probu", tj. pustiće grijanje kako bi, sada kada je sistem napunjen vodom, još jednom provjerila sve instalacije i proizvodnu opremu.
Toplana - Foto: RTRS
ToplanaFoto: RTRS

Moguće je da se prilikom puštanja sistema u pogon pojave manji kvarovi na toplifikacionoj mreži, kao i na kućnim instalacijama koji se nisu mogli uočiti dok u sistem nije puštena topla voda.

Sve tehničke ekipe Toplane biće na terenu i trudiće se da što hitnije otklone eventalne kvarove koji se mogu pojaviti kada se pusti vrela vodu.

U novu grijnu sezonu Toplana kreće sa duplo više energenta nego prošle godine, što je sasvim dovoljno za početak grijne sezone.

Grijna sezona zvanično počinje 15. oktobra. Međutim, prema Odluci o opštim uslovima za isporuku toplotne energije, usvojenoj 2013.godine, ukoliko temperature tri dana zaredom budu ispod 12 stepeni sa tendencijom pada, mjerena u 21 čas, mi ćemo sa grijanjem krenuti ranije, saopšteno je iz " Toplane" a.d. Banja Luka.