latinica  ћирилица
02/10/2017 |  16:35 | Autor: RTRS

Dodik uputio telegram saučešća Trampu zbog napada u Las Vegasu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća predsjedniku SAD Donaldu Trampu povodom napada u Las Vegasu u kojem je poginulo više od 50 ljudi, a više od 200 je ranjeno.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

"Sa velikim žaljenjem primili smo vijest o brutalnom napadu u Las Vegasu u kojem je više od 50 ljudi poginulo i nekoliko stotina teško ranjeno. U ime građana Republike Srpske i svoje lično ime upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća povodom ove strašne nesreće koja vas je zadesila", naveo je Dodik u telegramu.

On je zamolio predsjedika SAD da porodicama nastradalih prenese izraze iskrenog saučešća zbog bola koji ih je zadesio, uz želju za brzim oporavkom svih povrijeđenih.

Naoružani muškarac ubio je najmanje 50 ljudi, a ranio više od 200 na muzičkom festivalu u Las Vegasu, pucajući rafalno sa 32. sprata jednog hotela, nakon čega ga je ubila policija, saopštili su američki zvaničnici.

Osumnjičeni je identifikovan kao 64-godišnji Stiven Pedok.

Ovo je najveći broj žrtava u napadima te vrste u istoriji SAD. Prošle godine, u pucnjavi u noćnom klubu u Orlandu ubijeno je 49 ljudi.

Izvor: SRNA