latinica  ћирилица
03/10/2017 |  07:50 | Autor: RTRS

Redovno odvijanje saobraćaja

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno, a jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Poseban oprez neophodan je na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina zbog mogućih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog sanacije tunela "Kalovita brda" na dionici magistralnog puta Ljubogošta- Pale saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice saobraćaj je obustavljen za sva vozila zbog izgradnje kanalizacione mreže.

Јoš traju radovi na izgradnji vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet Mahovljanske petlje, od 23.00 do 5.00 časova zbog čega su na snazi obustave saobraćaja do maksimalno 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare zbog sanacije klizišta saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati tako što će biti obustavljan 30 minuta i propuštan 10 minuta.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub na snazi su povremene obustave saobraćaja, od pet do 15 minuta od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, i dionica Ukrina-Gornja Vijaka, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH jutros gusta magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Zbog asfaltiranja regionalnog puta Živinice-Međaš od 8.00 do 16.00 časova biće povremenih obustava saobraćaja.

Sanacioni radovi usporavaju odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-17, kod gradskog mosta u Konjicu, kao i u mjestu Donji Hadžići. Tokom dana, na oba lokaliteta saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Stara Gradiška sužen je kolovoz zbog radova u Hrvatskoj, pa se na graničnom prelazu Gradiška/Stara Gradiška može očekivati sporije odvijanje saobraćaja.

Izvor: SRNA