latinica  ћирилица
03/10/2017 |  10:42 ⇒ 04/10/2017 | 07:59 | Autor: RTRS

Eksplodirao automobil u Banjaluci, nije u pitanju terorizam (FOTO/VIDEO)

Kod banjalučkog Rebrovačkog mosta, u prijepodnevnim časovima, eksplodirao je automobil marke "mercedes". Čulo se nekoliko eksplozija, a izgorjela su tri vozila.
Požar u Banjaluci kod Rebrovačkog mosta - Foto: RTRS
Požar u Banjaluci kod Rebrovačkog mostaFoto: RTRS

Vlasnik uništenog vozila i prolaznik, koji su povrijeđeni u napadu, nakon ljekarskog pregleda u UKC-u pušteni su na kućno liječenje. Osim mercedesa pod koji je bomba postavljena još dva vozila na parkingu su izgorjela.

Povodom ovog događaja, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač održao je konferenciju za medije, rekavši da se ovo djelo ne može dovesti u vezu sa terorizmom, te da je riječ o ciljanom napadu na jedno lice.

- Postavljena je eksplozivna naprava, ručna bomba na potez - rekao je on, dodavši da su pri tom lakše povrijeđena dva lica, vozač automobila i slučajni prolaznik koji su ranjeni parčadnim dejstvom bombe.

- U eksploziji je došlo do zapaljenja tri vozila koja su u potpunosti uništena - potvrdio je ministar.

Direktor policije Darko Ćulum je rekao da se radi o krivičnom djelu ubistvo u pokušaju i da je lice nad kojim je izvršen napad od ranije poznato policiji, koja je u dva navrata protiv njega podnijela izvještaj o počinjenim djelima- izazivanje opšte opasnosti te ugrožavanje saobraćaja.

Ćulum je rekao da je u toku uviđaj koji vrši Odjeljenje za teški i organizovani kriminalitet, nakon čega će biti poznato više detalja o ovom napadu.

Za RTRS je potvrđeno da je jedan od povrijeđenih vlasnik automobila, profesor fizičkog vaspitanja Spaso Šakota.

Šakota, banjalučki profesor koji je jutros ranjen u eksploziji bombe pod njegovim vozilom osuđen je danas popodne na šest mjeseci zatvora zbog bludničenja nad učenicama. Presuda je donesena u Osnovnom sudu u Banjaluci, odakle je Šakota  izveden, te ga je odvezla policija.

Јutrošnji požar je nakon intervencije vatrogasaca ugašen. Prema izjavama očevidaca od jutros, automobili su potpuno izgorjeli, a nekoliko poslovnih prostora je oštećeno.

Očevici su rekli da su se jutros čule četiri eksplozije.

Na lice mjesta su odmah došli ministar Lukač i direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum.

 Policija i tužilaštvo utvrđuju koji su motivi i ko su počinioci ovog napada.