latinica  ћирилица
03/10/2017 |  11:05 | Autor: RTRS

Ivanišević: Mrzim Samprasa, uništio mi je život

Moj život ne bi bio isti da nisam osvojio Vimbldon. Neko kaže da je najvažnija stvar u sportu učestvovati, ali to nije istina. Pamti li neko onoga ko je poražen u finalima?, priča Ivanišević.
Goran Ivanišević (Foto: uaeroyals.com) -
Goran Ivanišević (Foto: uaeroyals.com)

Goran Ivanišević je bio jedan od onih tenisera sa kojima je uvijek bilo zanimljivo. Pored igračkog umijeća i sa svojim ponašanjem je znao da iznenadi gledaoce, pa i danas je omiljen na pojedinim egzibicionim turnirima.

Međutim, daleko od toga da je Hrvat shvatao tenis kao zabavu o čemu govori i njegova izjava skoro dvije decenije poslije o Pitu Sampasu, koga izuzetno cijeni.

Naime, Amerikanac je 12 puta savladao Ivaniševića u 18 međusobnih duela, od čega dva puta u finalu, a jednom u polufinalu Vimbldona, što Goran i dalje ne može da prežali.

- Sampras mi je uništio život. Volim Pita, on je veliki šampion i dobar momak. Ali izgubio sam mnogo polufinala i finala protiv njega. Mrzim ga iz sportske perspektive. Njegov borbeni duh i mentalitet su bili ključ za uspjeh. Moj život ne bi bio isti da nisam osvojio Vimbldon. Neko kaže da je najvažnija stvar u sportu učestvovati, ali to nije istina. Pamti li neko onoga ko je poražen u finalima? Sve do tog ponedjeljka bio sam vječiti drugi. Ni ja se ne sjećam tih prokletih finala iako sam u njima igrao. Sada, 16 godina kasnije, ljudi me i dalje zaustavljaju na ulicii prisjećaju se 16. gema odlučujućeg petog seta", rekao je Goran Ivanišević.

Izvor: Novosti